A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

A 25 év kötelez…

/ 2015-02-23 Hírek, Moszi No Comments
MOSZI_szep-szakmak_Facebook_900x600

Post By RelatedRelated Post

Idén ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját a Magyar Országos Szakmai Ipartestület. A jubileumi év feladatairól, a szervezet jelenéről és jövőjéről, a fiatal vállalkozók támogatásáról, közösségük erősítésének lehetőségeiről Végh Zsuzsannával, a MOSZI ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

– Szervezetünk 25 éves évfordulóját egy nagyszabású gálával szeretnénk megünnepelni december 6-án, a MOSZI kiemelt rendezvényén, a Budapest Open Europa Cup kereteinn belül. Az esemény népszerűsítésére egy hathelyszínes turnét is indítottunk, amelynek első állomása február 8-án volt Nyíregyházán. Az országjáró turné keretében a MOSZI igyekszik megjelenni minden olyan szakmai rendezvényen, ahol az általa képviselt szakmákat – és természetesen önmagát is – meg tudja mutatni. Március 22-én Miskolcon lépünk majd fel, majd jönnek a budapesti helyszínek: a The Runway május 16-án, november 8-9-én a Beauty Forum és december 6-áén a Budapest Open Europe Cup. Ezek mellett előkészületben van a Földvári Imre Nemzetközi Fogtechnikus Kongresszus és Verseny – május 15-16. – a szintén a 25 éves évfordulóját ünnepli a MOSZI Fogtechnikus Ipartestület szervezésében. A szikvizes testület vezetése is dolgozik egy nagyszabású szakmai rendezvényen, így lényegében év közben minden szakmához eljutunk – mesélt az ügyvezető a következő hónapok feladatairól.

belso

Végh Zsuzsanna elárulta, hogy az eddig ismert szakmai bemutatók és klubnapok mellett további intenzív szakmai továbbképzéseket is indítanak 2015-ben a MOSZI által képviselt foglalkoztatási területeknek.

– Arra igyekszünk hangsúlyt fektetni, hogy a vállalkozásokban dolgozó, vagy épp vállalkozást indító fiatalok megalapozott szakmai ismeretekkel rendelkezzenek, és motiváltak legyenek az új ismeretek megszerzésében. Miközben segítünk nekik felzárkózni a piaci elvárásokhoz, azt is szeretnénk elérni, hogy legyen igényük a gyorsan változó technológiák, technikák elsajátítására, beszerzésére, alkalmazására, hiszen csak ezek birtokában tudnak igazi sikereket elérni. Ennek része az is, hogy a képzéseinkbe igyekszünk olyan előadókat, mestereket bevonni, akik az évek során elismert vállalkozókká váltak a szakterületükön. A MOSZI iskolájában több ezer tanuló végzett, úgyhogy van kihez szólnunk és van kinek segítenünk. Figyelje mindenki a MOSZI weblapját és Facebook-oldalát a friss információkért!

Megkérdeztük Végh Zsuzsannát: ő hogyan látja a 25 éves szervezetet?

– A 25 évből 13 évet voltam jelen a szervezet életében; adott sok örömet, sikert, de kudarcot is. Igyekszünk a kudarcokat is kielemezni, a hibákat megfogalmazni és azokat kijavítani – kezdte válaszát a szervezet vezetője. – Ma rendkívül nehéz egy érdekképviseletet vezetni, a tagságot megtartani, bővíteni. A kötelező kamarai tagság mellett, ami természetesen fizetési kötelezettséggel is jár, komoly feladat megtalálni azokat a plusz szolgáltatásokat és érdekképviseleti feladatokat, amiért az adott vállalkozó érdemesnek tartja a MOSZI-tagságot.

Mikor a következő 25 év elvárásairól faggattuk az ügyvezető igazgatót, Végh Zsuzsanna elmondta: szeretné, ha a fiatal szakemberek is átélnék azt a közösségi szellemet, és az abban rejlő lehetőségeket, amit az idősebb vállalkozói réteg már felépített, és mind a mai napig fenntart.

belso_01

– Sokszor azt képzelik a fiatal pályakezdők, hogy egyedül mindent el lehet érni, pedig ez nem így van. Kell egy összetartás, információcsere, nem kell félni egymástól, nem csak a piaci versenytársat kell látni a másikban, hanem a jót a segítő szándékot is. Az egymás közötti kommunikáció, a tapasztalatcsere, bármilyen szakmai vagy üzletvezetési probléma megoldásában segítségére lehet bárkinek. Meg kell látni a közös munkában is a lehetőségeket – fogalmazta meg üzenetét a fiatalok irányába az ügyvezető.

Mindenkit szeretettel várunk a programjainkon, jöjjenek el hozzánk, ismerjenek meg minket! – tette hozzá.

akadmin