A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

A divat fővárosában tanulnak a MOSZI-s diákok

/ 2015-03-03 Hírek, Hírek No Comments
Byblos Milano - Backstage - Milan Fashion Week Spring/Summer 2015

Az Erasmus-ösztöndíjrendszer keretében tizenkét tanulóját küldhette ki Milánóba a MOSZI iskolája – a diákok a legjobb itáliai szalonokban tanulhatják a szépítészet fortélyait. A fodrász és kozmetikus hallgatók vasárnap indultak el a háromhetes szakmai kalandra; köszönik jól vannak, a kurzus elkezdődött.

Közel egy éve nyerte meg a MOSZI Ipartestületi Szakközép- és Szakiskola a Tempus Alapítvány Erasmus+ ösztöndíját, amelynek köszönhetően vasárnap 12 tanuló utazhatott ki Olaszországba szakmai gyakorlati útra. Az ipartestület iskolájának legjobb fodrász és kozmetikus tanulói március 1–22. között töltenek el három hét szakmai gyakorlatot olasz szalonokban, és vesznek részt különböző kulturális és szakmai rendezvényeken.

A divat nagyvárosába hat fodrász és hat kozmetikus tanonc utazott ki; a diákokat Tóth Márta szakmai referens kísérte el.

54be3d9f58a7bmilano

“A magyar fodrász- és kozmetikusképzés rendkívül széles skálán mozog, számos esetben piaci telítettséggel találkozunk a megfelelő minőségű, folyamatosan újuló szakmai tudás hiányában. Az utazási kedv növelésével, a szemléletmód tágításával, más gazdasági rendszerek bemutatásával piacképesebb tudást nyújthatnunk tanulóinknak, amellyel a változó piaci környezetben  könnyebben állják meg a helyüket. A szolgáltatások színvonalának növelésével nemcsak a magyar lakosság, hanem a külföldi turizmus számára is vonzóbbá tehetnénk hazánkat, hiszen egy európai szintű szolgáltatónál kiemelten fontos a nemzetközi szemléletmód mellett a jó nyelvtudás is, amely a szakképzésben végzetteknél sok esetben hiányosságként merül fel” – írta a MOSZI a pályázati anyagában.

A kiutazók a 14. évfolyam diákjai közül kerültek ki, köztük Orosz Evelinnel, akit nemrég mutattunk be a olvasóinknak.

Az ipartestület azt várja a háromhetes kurzustól, hogy a diákok, a gyártók és akadémiáik meglátogatása során elsajátítsák a 2014-2015-ös évek legújabb trendjeinek alaptechnológiáit, megismerkedjenek a szükséges eszközökkel és alapanyagokkal. A speciális képzési rendszernek köszönhetően betekintést nyernek majd a különböző képzési szintek, a továbbfejlődési lehetőségek (stylistok, vegyszeres munkákért felelős technikusok, speciális smink-szakemberek) közé is.

A tanulókiválasztás szempontjai és a súlyozás a következőképpen alakult: iskolai eredmények (szépészeti szakmai ismeretek, szépészeti általános anyagismeret és szakmai gyakorlat) – 60%; iskolán kívüli szakmai aktivitás – 20%; szóbeli nyelvtudás, kommunikációs készség – 20%; a gyakorlati képzőhely támogató nyilatkozata alapján bizottsági döntés.

akadmin