A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

A hatóanyagokról szólt a kozmetikus továbbképzés

ck_01

Post By RelatedRelated Post

Hogy mivel „töröl” a bőrradír és hogyan simít a ránctalanító? Azok a kozmetikusok, akik részt vettek az ipartestület hét eleji öt tanórás továbbképzésén, biztosan tudják a válaszokat. Az arc egészségének őrzői a továbbképzésen a korszerű hatóanyagokról, azok beépüléséről, és a bőrre kifejtett jótékony hatásairól kaptak új ismereteket.

A kozmetikában használt legmodernebb hatóanyagokról, azok működéséről, a bőrre, szervezetre kifejtett hatásairól tudtak meg sok érdekességet azok a szakemberek, akik ellátogattak a MOSZI intenzív továbbképzésére április 13-án. Bodor Ferencné biológia-kémia szakos középiskolai tanár, kozmetikus mester, a MOSZI Mesterek Klubjának alapító tagja a „Modern hatóanyagok és összetevők a kozmetikai kezelés lépései szerint” címmel tartott öt tanórás előadássorozatot.

01

A gyakorló kozmetikus hallgatók először áttekintették a sejtműködést, a sejtek felépítését, illetve hogy ezek miként tudják felvenni a különböző hatóanyagokat, és hogyan zajlik  a folyamat a bőrön keresztül. Később már a modern összetevőket és azok hatásmechanizmusait is ismertette Bodor Ferencné; hogy miért alkalmazzák ezeket a hatóanyagokat a kozmetikumok készítésénél. Az előadássorozatban kitértek az őssejtekre, a bőr öregedésére és utóbbi folyamat lelassításának, késleltetésének lehetőségeire is.

03

A továbbképzésen nem konkrét szereket mutattak be, hanem a cégek termékeiben megtalálható legfontosabb összetevőkről és azok működéséről esett szó.

A hétfőn megismert természetes anyagokkal, vegyületekkel, szerekkel, a most használt legmodernebb matériákkal, egy érdekes, intenzív biológia óra keretében ismerkedhettek meg a kozmetikusok, s akik részt vettek a képzésen, mélyebb betekintést kaptak az általuk használt kozmetikumok felépítéséről, hatásmechanizmusairól.

02

Ami biztos: a kozmetikusoknak a jövőben a készítmények kiválasztásakor konkrét elképzeléseik lesznek, és saját vendégkörük elégedettségi mutatói is meredeken emelkedhetnek, ha ezen elképzelések teret kapnak.

 

 

akadmin