A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

A héten 85 milliárdos pályázati csomagot bontottak ki

ck900

Post By RelatedRelated Post

 A GINOP-pályázatok 2733 milliárdos főösszegéből megjelent egy nagyobb csomag, amelyből két pályázat keretében lehet támogatást elnyerni összesen 85 milliárd forint értékben – a szikvizesek mindenképp készüljenek!

Ahogy arról még áprilisban beszámoltunk, minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő pályázati csomagját kezdték el kibontani a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. Ez azt jelenti, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások a 2020-ig tartó uniós pályázati ciklusban 2733 milliárd forintra adhatnak be pályázatokat 8 prioritási területen.

Június 8-án megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, és összesen 85 milliárd forint értékű forrásra lehet benyújtani az igényeket.

Ez eddig a jó hír. A MOSZI tekintetében azonban a rossz hír az, hogy végigböngésztük mindkét pályázat mellékletét, melyben azoknak a vállalkozásoknak a TEÁOR számait tüntették fel, amelyek részt vehetnek a pályázatokon és ebbe a körbe az ipartestülethez tartozó szakmák közül minden valószínűség szerint csak a szikvízkészítők férnek bele. Ők azonban, ha sikeresen nyújtanak be pályázatokat, sok tízmillió forint támogatáshoz is hozzájuthatnak.

De az, hogy az első gazdaságélénkítő csomaghoz több szakma nem fért oda, még nem ok a csüggedésre, hiszen a szaktárca ígérete szerint:

Ebben az évben 700 milliárd forint érkezik még

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére kiírt felhívás 65 milliárd forintos keretösszegéből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek 50-500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatását szolgáló felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázók 5-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg a szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések és a szabad vállalkozási zónán, valamint a közép-magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztések esetén egyaránt 10-10 milliárd forint.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében hangsúlyozta: az év folyamán nagy számban jelennek még meg gazdaságfejlesztési pályázati kiírások, további mintegy 700 milliárd forint keretösszeggel.

A részletek:

A „GINOP-1.2.1-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” nevű pályázat részletes felhívását és minden dokumentumát ide kattintva töltheti le.

A „GINOP-1.2.2-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” nevű pályázat részletes felhívását és minden dokumentumát ide kattintva töltheti le.

Minden további információt és a legújabb pályázatokat ide kattintva találja.

 (Forrás: MTI)

 

 

akadmin