A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

A MOSZI tanulója nyerte a Földvári-versenyt

ck

Az Aquamarina dunai hajón megrendezett Földvári Imre Nemzetközi Fogtechnikus Kongresszus ideje alatt hagyományosan a szakma legjobb tanulói is összemérték tudásukat. A trófeát idén a MOSZI végzős tanulója, Albert Evelyn (fotónkon) hódította el.

A Földvári Imre Országos Fogtechnikus Tanulóverseny a szakma utánpótlásának legnagyobb megmérettetése, melynek díjazottjai komoly előrelépést tehetnek a fogtechnika területén; akár karrierjük alapjait is elkezdhetik építeni. Így volt ez idén is a Földvári Imre Kongresszus ideje alatt megtartott versenyen, hiszen a három dobogós kéthetes, bentlakásos szakmai gyakorlatot és versenyindulási jogot is nyert a Győztesek versenyére, az első helyezett pedig 50 ezer forintos vásárlási utalványt is kapott mindezek mellé.

01

Az országban nyolc iskolában van nappali rendszerű fogtechnikus képzés, ebből hat intézmény delegálta a legtehetségesebb diákjait. Akik részt vettek a megmérettetésen, már nem mentek haza üres kézzel: a szakmai tapasztalaton túl egy elismerő oklevelet és a szakmai magazin egy éves előfizetését és ipartestületi pártoló tagságot nyertek.

A Budapesti Kézművesipari Szakképző Iskola tanulói Petrovszki Ágnes és Hodász Tímea végeztek a harmadik, illetve a második helyen a MOSZI tanulója, Albert Evelyn mögött.

Az első három helyezett Győrben, a Dent-Art-Technik Kft. felajánlásában tölthetnek el két hetet egy szakmai gyakorlaton a cég laborjában, illetve Makó János, a Dental Press Kft. tulajdonosának felajánlásában részt vehetnek a Dental World Nemzetközi Fogászati Szakkiállítás és Kongresszus keretein belül megrendezett Győztesek versenyén. A Lizydent egy 15 ezer forint értékű keverőtálat ajánlott fel az első helyezettnek.

 Csináltam már hasonló munkákat előtte, de nem olyan sokat, így mikor megtudtam, hogy én megyek a versenyre, akkor kezdtem el igazán gyakorolni. Reménykedtem benne, hogy jó eredményt érek el, de az első helyre nem számítottam. Nem láttuk egymás munkáit, így nem tudtam mihez viszonyítani a teljesítményemet. Úgy éreztem, hogy kihoztam magamból a legtöbbet, ami szerencsére győzelmet jelentett – nyilatkozta a szepszakmak.hu-nak a MOSZI győztes tanulója.

Albert Evelyn szerint ezek az elismerések egy jó ugródeszkát is jelenthetnek a szakmai fejlődésükben, hiszen alkalmuk lesz majd megismerni mások munkáját, betekinthetnek műhelyekbe, újabb tapasztalatokat gyűjthetnek és ősszel a Győztesek versenyére is komolyan fognak majd készül. A fiatal tehetségtől azt is megtudtuk, hogy anyukájának a segítségével talált rá erre a pályára, mivel hobbi szinten midig is szeretett kreatív dolgokat készíteni, órákat tudott foglalkozni egy-egy apró dologgal, úgyhogy ez az alkotói, kreatív szakma igencsak fekszik a kezeinek.

02

Schulze László, a MOSZI elnöke azzal zárta a díjátadót, hogy a versenyek remek színterei a fejlődésnek, ahogy ez a kongresszus is ezt a célt szolgálja. A tanulók a piacra készülnek munkáikkal, mikor már fogtechnikusként folytatják tovább útjukat, és többek között azért is kell látogatni a Földvári Imre Nemzetközi Fogtechnikus Kongresszust, hogy tanuljanak, mindig napra készek legyenek, megismerjék a legújabb anyagokat, technológiákat, amelyeknek birtokában sokkal magabiztosabban léphetnek ki a piacra.

 


 

A verseny támogatói

MOSZI, Ivoclar-Vivodent, Makó János kerámiás iskolája, Dentsply, Lizydent Kft., QualiDent Kft., Dent-Art-Technik Kft., Dentendre Fogtechnikai Laboratórium

akadmin