A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

A női alaphajvágásokról – Fodrász szakmai napok, III. rész

ck900

Post By RelatedRelated Post

A MOSZI fodrász szakmai napok harmadik állomásán a fodrászvizsga egyik fontos elemét, a női alaphajvágásokat ismertette és mutatta be Lukovics György mesterfodrász – természetesen telt ház előtt.

Fodrász szakmai napok, I. rész – Képes beszámoló

Fodrász szakmai napok, II. rész – Képes beszámoló

A MOSZI székházába most Lukovics György érkezett vendégelőadónak Nyíregyházáról, aki a négy női alaphajvágást – egyhossz-kompakt, a lépcsőzetes, az uniform és a lefelé hosszabbodó formát – mutatta be a hallgatóknak. A vendégoktató a vágások pontos szabályait a pontos szakkifejezésekkel kísérve, rajztáblán is bemutatva ismertette.

001

Deák-Koblász Viktória, a MOSZI szakoktatója portálunknak elmondta, hogy ez mindig is egy marginális pont volt a vizsgákon.

– Most már komplex vizsgarendszer van, így a ráépülő képzésben kerülnek elő csak a hajvágások, ezért nem tudunk olyan összetett módon tanítani, ahogy eddig tettük, némileg ketté kell választani a munkafolyamatokat, ezért még nagyobb szükség van arra, hogy ezeket a vágásokat minél alaposabban megismerjék tanulóink – emelte ki a szakmai napok koordinátora.

02

A fodrászoktató hozzátette: a vágásokat a vizsgán két babafejen kell elkészíteni, ami nagy változás, mert eddig négy külön modellen kellett az alapvágásokat bemutatni.

– A kompaktból kell egy lépcsőzetes és a lefelé hosszabbodódból egy uniform formát elkészíteni. Zárójelbe jegyzem meg, hogy az én véleményem az, hogy a babafejen az alapokat lehet elsajátítani, de a szalonban nem babafejen dolgoznak majd a fodrászok, ha munkába állnak…

002

 Távlati tervünk, hogy ezeket a szakmai napokat nyitottá tegyük, szeretnénk kiterjeszteni a következő szezonra más iskolák számára is ezeket a bemutatókat – mesélt a jövőről Deák-Koblász Viktória.

akadmin