A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

A Szabolcs Kupával indult az országjáró MOSZI-turné

szabolcs_01

Egy fodrászollót sem lehetett volna leejteni vasárnap a nyíregyházi Korona Hotelben: itt kapott helyet ugyanis az idei Szabolcs Kupa, a XIII. Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő és Pedikűrös Felnőtt és Tanuló Verseny, amely a MOSZI Országjáró Turnéjának első állomása is volt egyben.

A Szabolcs Kupára az ország minden szegletéből érkeztek felnőttek és diákok.
A versenyen 14 kategóriájában 186 versenyző indult, és ebben az évben először megrendezték a Mesterek Bajnokságát is.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny az évek alatt rangos megmérettetésé nőtte ki magát, a tanulók mellett pedig a felnőtt korosztály számára is tartogat kihívásokat.
A kupa elnyerése mellett pedig fontos az is, hogy a szakmabeliek az ország minden részéről találkoznak egymással, tapasztalatot cserélnek, sőt akár az új trendeknek megfelelő ötleteket is elleshetnek egymástól.

És…. a MOSZI is fellépett!!!

A nyíregyházi esemény volt az első állomása a MOSZI országjáró turnésorozatának is. (Dányi András mesterfodrásszal, rendezővel készült interjúnkat itt találják!)
A mintegy 30 perces divatshow keretében közel 40 modell mutatta be hazai divattervezők munkáit, a hajépítő és sminkmestereinek alkotásait, így népszerűsítve a Magyar Országos Szakmai Ipartestületet és annak kiemelten jó képzéseket biztosító iskoláit.

A verseny kísérőrendezvényeként a Magyar Kontyművészek Társasága is szerepet kapott, ahol nemzetközi hírű szakemberek mutatták be szakmai tudásukat, kreativitásukat.
Emellett a nyíregyházi divatszövetség adott ízelítőt a trendekből: a rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a legújabb divatirányzatokkal nemcsak frizura és smink, hanem a viseletek területén is.

 

Címlapfotó: Balázs Attila/ MTI

Via: index.hu

akadmin