A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

Arcunkra van írva… – A jó kozmetikus olvas a ráncokból

rancok

Post By RelatedRelated Post

Izgalmas kalandokat ígér a MOSZI következő Kozmetikus Klubnapja. Két előadó, két szakmai túrára csábítja a kozmetikusokat. Bártfay Zsuzsannával a retro pakolások világába indulhatunk el, míg Gajdár Mónika az alternatív arcdiagnosztika rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Utóbbi kozmetikus mester most egy kis ízelítő adott nekünk a több ezer éves tudáson alapuló területről.

Az alternatív arcdiagnosztika több ezer éves múltra tekint vissza; a kínai orvoslás már 2000 évvel ezelőtt használta az „arcfejtést”. Kultúránk fiziognómiaként ismeri, ami röviden összefoglalva az emberi jellemvonások elemzését jelenti az arcvonások alapján.

A fiziognómiáról az általunk ismert első könyvet Arisztotelész (Kr. e. 384 – 322), Platón tanítványa, Nagy Sándor nevelője írta „A természetnek a fiziognómiával kapcsolatos titkai feltárása” címen. A hat fejezetből álló könyv tágabb értelemben foglalkozik a fiziognómiával, és leírja a test valamennyi részének a jelentését a fejtől a lábig. Arisztotelész öt elemű rendszere párhuzamot mutat a kínaiakéval, akik nagyjából vele egy időben alkották meg az öt elemről szóló elméletüket, valamint a maguk fiziognómiai rendszerét, amely – több fontos kiegészítéssel – mind a mai napig létezik.

– Az alternatív arcdiagnosztika azért különleges és hasznos a kozmetikusoknak, mert így az arcon jelentkező rendellenességek belső okait is feltárhatjuk, és hatékonyabban tudjuk kezelni. Az egész életnek “a folyama” az arcon is tükröződik. Ahogy a szem a lélek tükre, az arcunkon megjelenő vonások az egész életünk és belső lényünk tükre is. Minden ráncnak, barázdának és foltnak jelentése van. A kozmetikus számára fontos, hogy ne csupán a kozmetikailag kezelhető, iskolában elsajátított jeleket tudja értelmezni, hanem olvasni tudjon a ráncokból, meg tudja állapítani, milyen személyiséggel van dolga. Vannak ugyanis jellemvonásaink, velünk született adottságok, amelyek előre mutatva már elővigyázatosságra intenek bennünket a betegségre való hajlamaink és így a bőrünk kezelésének, ápolásának tekintetében is – nyilatkozta a szepszakmak.hu-nak Gajdár Mónika kozmetikus mester, a következő Kozmetikus Klubnapok egyik előadója, aki a kollégáit erre az érdekes és izgalmas területre kalauzolja majd el november 30-án.

A klubnap résztvevői többek között hallhatnak majd arról is, hogy az arcunk formái, jellemzői, mit árulnak el tulajdonságainkról és miről beszélnek például a ráncok, mit kell ezekből egy kozmetikusnak kiolvasnia; a különböző elsavasodások, a gyulladások, milyen belső folyamatokra vezethetőek vissza.

– Egy jól látó kozmetikus ezzel a tudással akár kezdődő, belső szervi problémákat is felfedezhet, de az arc jelzéseiből olyan preventív tanácsokat is adhat, amivel megelőzhetőek a komolyabb bőrelváltozások. A klubnapon megtanulhatják az érdeklődők, hogy az alternatív megfigyeléseken alapuló diagnosztikai módszerek, az arcvonások, az öt ősi elemmel párhuzamba állítva milyen személyiségeket is takarnak és, hogy a különböző elváltozásokat milyen lelki állapotok okozhatják és pontosan milyen kezelésekre van szükség – tette hozzá Gajdár Mónika.

Látogasson el a Kozmetikus Klubnapra november 30-án, 15 órára a MOSZI székházába (Hársfa utca 12.)!

 

akadmin