A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Beléptünk a “hosszú”, a “marsala” és a “negative space” szezonjába

ck01

Itt a tavasz, így összegyűjtöttük, hogy mi történik divatfronton. Tudják, hogy 2015-ben a hosszú haj indult hódító útra, hogy a sminkben a marsala dívik, a körmösök pedig „fordítva” festenek?!

A 2015-ös frizuradivat jócskán eltér az eddigi trendektől. A természetes hullámok – úgy néz ki… – idén az abszolút kedvencek közé tartoznak majd, különösen, ha bubifazonra vágják…  Mindegy, hogy göndör vagy egyenes, szőke vagy barna, a 2015-ös frizurákban egy közös van: valamennyi hosszú. Kezdjék el növeszteni lányok, hölgyek, asszonyok a frufrukat, bobokat és a pixie-ket, mert a hosszú haj visszatér, és trendibb lesz, mint valaha!

Az idei év frizuratrendjei közül kétségkívül a kócos, összeborzolt haj a legmeghatározóbb.

01

A kifutókon egyszerű szabású ruhákkal, pasztell színekkel és virágos mintákkal párosítják a hajviseletet, a hippitrend erősödik. Ha copfot szeretnénk, akkora a tarkón vagy a fejtetőn szorosan vagy lazán is megköthetjük a lófarkakat. Az sem számít, hogy sima vagy hullámos a copf, kócos is lehet; a lényeg: legyen copfunk!

De idén a fonatok és csavarok is szupertrendik lesznek, tök mindegy, hogyan tekerjük, csavarjuk őket. Ha szoros, klasszikus fonott copfot készítünk, az ugyanolyan divatos lesz, mint amikor az összeborzolt bubifrizurádnak az alját fonjuk be pár centi hosszan.

A kontyok a 2015-ös év nagy visszatérői. A klasszikus, szigorú alkalmi frizurák mellett a keleties, japán kontyok is divatosak, ahogy a csomózott hatásúak is.

A vizes hatású frizurákkal is hódítani lehet idén, a lényeg, hogy a tincsek fényesek legyenek. A hatalmas, lágyan leomló hullámok pedig a nőiességet és az eleganciát jelentik 2015 frizuratrendjében.

Sminkben is hódít a marsala

A kifutókon megjelenő divatkollekciók mellett már jól látható, milyen lesz a sminkdivat 2015-ben. Ragyogás, természetesség, néhol feltűnő élénk színek, amelyeket bátran használhatunk ebben az évben. Természetesség! Ez forogjon mindenki fejében. Elmosódó vonalak, nagyon kevés pirosító és kontraszt teszi sminkünket különlegessé.

02

A sminktrendben megjelenik a „marsala” szín, ami vöröses árnyalatokban hódít. A természetes hatást kiegészítve emeljük ki a szemeket, esetleg az ajkakat. Lehet készíteni füstös hatást, nem túl éles körvonalakkal a szem körül. Használhatunk egészen sötét szemhéjpúdert a szem felső és alsó részein. Kiemelt szemek mellé ajánlott a szájfény.

De „vigyázat”, jönnek a meleg és élénk színű szemhéjpúderek! Barack, pisztácia, rózsaszín, vadító pink, ezüst, és a feledhetetlen aqua kék. A női szemhéjakra kerülhet egészen világoskék, türkiz, topáz, akár mélykék is. Tökéletes kontrasztot hív életre természetes hatással kombinálva. Sőt használhatunk ombre átmenettel akár két árnyalatot is. A zöld és pisztácia színű szemhéjpúdereket is bátran emeljük le a polcokról.

Negative space a 2015-ös körömtrend

Sokan örülni fognak, az idei évre választott „marsala” színnek, ami a bordó és mély burgundi között található. Elegáns, magabiztos és feltűnést keltő szín, és ahogy már fent írtuk, ez a sminkesek és a ruhatervezők divatszíne is az idén. De nem csak ez lesz 2015-ben érdekes a körömfestés terén, mert más színek és minták használatával szintén követhetjük a körömdivatot. Néhány példa: krix-krax a körmökön, csillámpor, ami inkább nagyobb méretű, fekete szín, királykék, és a fáradt színek.

03

2015-ben a körömminta is eltér az eddig megszokottól. Ugyanis kiemeljük a körömágyat, amit más színűre festünk. Ezt a technikát nevezi a divatszakma “negative space” manikűrnek. Az elválasztás lehet nagyon éles vagy elmosott. Eddig éppen a köröm végein volt a hangsúly, ez most bizony megfordul.

A körömvégek esetén divatosak lesznek a megszokott, fehér, vékony csíkok helyett az extrém színűek, mint a piros, a fekete, a kék.

 

Forrás: femina.hu, unovilag.hu, nlcafe.hu

akadmin