A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Biztos szakmát a MOSZI-val!

ck900

Post By RelatedRelated Post

I. RÉSZ: KOZMETIKA, FODRÁSZAT, KÉZÁPOLÁS ÉS MŰKÖRÖMÉPÍTÉS. Elmúlt 18 éves, és  biztos egzisztenciát nyújtó szakmát szeretne magának, amelyben megtalálja az élethivatását, az izgalmakat, a nyüzsgést, a fiatalosságot, de amivel jövőjének biztos alapjait is felépítheti? Akkor Önnek a MOSZI iskolájában a helye! Ismerje meg az ipartestület képzéseit; az első részben  a kozmetika, a fodrászat, a kézápolás és a műkörömépítés mutatkozik be. 

A MOSZI Magyar Országos Szakmai Ipartestület több mint 20 éve foglalkozik szépészeti szakmák képzésével. Iskolánkban hat szakmát – fodrász, kozmetikus, fogtechnikus, kéz- lábápoló és műkörömépítő, üdítőital és szikvízgyártó, vegytisztító és kelmefestő – oktatunk folyamatosan figyelve és diktálva az új trendeket. A hagyományok tisztelete és a megújulás képessége verhetetlen párost alkot a MOSZI-nál.


 

Jöjjön el a MOSZI iskolájának “Nyílt napjára” augusztus 7-én!

JELENTKEZZEN MOST!

TÖLTSE LE ÉS TÖLTSE KI JELENTKEZÉSI LAPUNKAT A KATTINTÁS UTÁN!


 

Egy fiatalnak három típusú képzési formában lehet megalapozni a MOSZI-val a jövőjét: az iskolarendszerű OKJ-s képzésen, iskolarendszeren kívüli OKJ-s tanfolyamon és egyéb szakmai, nem OKJ-s tanfolyamon.

Az iskolarendszerű OKJ-s képzések államilag támogatottak, amelyek az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmai végzettséget adnak.

Miért éppen a MOSZI?

Az ipartestület iskolája a legjobb választás mindenkinek, aki valódi értékeket, tudást, élethivatást szeretne magának, hiszen mindenki egy nagy múltú iskolában szeretne tanulni, ami minőségi oktatást kínál kiváló, a szakterületükön elismert tanárok közvetítésével. A MOSZI-nál lehet hozzájutni a legkorszerűbb ismeretekhez, amelyek birtokában a tanulók nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a szakmájukban, mintha máshol tanultak volna.

Az ipartestület iskolájában az elméleti oktatók a törvényi előírásoknak megfelelően diplomás és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok és/vagy szakemberek, mesterek. A gyakorlati képzések minőségét ipartestületi mesterek széles köre adja, így a gyakorlati ismereteket szalonokban, műhelyekben, a valós gazdasági életben szerezhetik meg tanulóink. A MOSZI az életre készít, nemcsak egy papírt, hanem egy élethivatást ad a végzett diákoknak, akiknek nem engedi el a kezét az iskola után sem: segíti az elhelyezkedésüket, biztosítja nekik a továbbképzés lehetőségét.

A képzésekről bővebben egy korábbi cikkünkben írtunk! A MOSZI-iskoláról, a képzéseinkről pedig mindent megtudhat a szepszakmak.hu oldalán, ide kattintva.

02

#1 Kozmetikus képzés

Gyakorló kozmetikus (OKJ 52 815 02) tanfolyam felépítése: elméleti oktatás heti 1 nap 9 tanórában, gyakorlati oktatás heti minimum 16 órában, a gyakorlati oktatóval egyeztetett időpontokban. Összesen 1200 óra, 360 óra elmélet + 1140 óra gyakorlat. A tanfolyam díja 290.000 Forint + gyakorlat + vizsgadíjak.

Kozmetikus (OKJ 55 815 02) ráépülő tanfolyam felépítése: elméleti oktatás heti 1 nap 9 tanórában, gyakorlati oktatás heti minimum 16 órában, a gyakorlati oktatóval egyeztetett időpontokban. Összesen 500 óra, 100 óra elmélet + 400 óra gyakorlat. A tanfolyam díja – az iskolánkban végzett gyakorló kozmetikusoknak – 80.000 Forint + gyakorlat + vizsgadíjak. Külsősöknek 105.000 Forint + gyakorlat + vizsgadíjak.

A képzés részleteiről mindent megtudhat ide kattintva (További részletek – KATT!)

01

#2 Fodrász képzés

2013 szeptemberétől a szakmai képzések indítása csak az új OKJ szerint lehetséges, ebben a fodrász képzettség megszerzését két tanfolyamhoz kötik. A MOSZI Ipartestületi Szakközép- és Szakiskolában lehetősége van a két képzés együttes elvégzésére mindössze 12 hónap alatt!

A gyakorló fodrász (52 815 01) és fodrász (55 815 01) tanfolyam képzési ideje 8+4 hónap. Hetente 1 nap elméleti oktatás (hétköznap délután 14.00-20.00), és a tanfolyamok ideje alatt minimum 960 óra (600+360) gyakorlat elvégzése kötelező. Az elméleti képzés a képzési napokon 9 tanórás elfoglaltságot jelent, a gyakorlati képzés időbeosztását a gyakorlati oktatóval kell egyeztetni.

A gyakorló fodrász képzés ideje 8 hónap (288 óra elmélet + 672 óra gyakorlat), díja összesen 382.000 Forint + tankönyv, vizsgadíjak (szakmai és köztes vizsgák összesen): 72.000 Forint (3 részletben). A tanfolyam tartalma: fodrász manuális műveletek, fodrász vegyszeres műveletek, kézápolási ismeretek, szépészeti alapismeretek (kozmetikus alapmasszázs, alapsmink).

A fodrász képzés ideje 4 hónap (100 óra elmélet + 400 óra gyakorlat), díja összesen: 118.000 Forint (az alapképzést máshol végzőknek 138.000 Forint), a vizsgadíjak (szakmai és köztes vizsgák összesen): 48.000 Forint (2 részletben). A tanfolyam tartalma: női, férfi alap- és divathajvágások

A képzés részleteiről mindent megtudhat ide kattintva!

03

 #3 Kézápoló és műkörömépítő képzés

A kézápoló és műkörömépítő tanfolyam, OKJ-s iskolarendszeren kívüli tanfolyami képzés, amelyre azok jelentkezzenek, akik nemcsak szakmát, hanem hivatást szeretnének választani maguknak; akik minőségi, az ember tehetségét kibontakoztató, a gyakorlatokra hangsúlyt fektető képzéseken szeretnének tudáshoz jutni, és akiknek a pénzkereset mellett, az alkotói tevékenység és az önkifejezés is fontos.

A jelentkezés feltétele a 18. életév betöltése, általános iskolai bizonyítvány és egészségügyi alkalmassági. A tanfolyam időtartama 4,5 hónap, heti 1 nap, alkalmanként 10 tanóra (hétköznap 13:30-20:30). A képzés költsége alapfelszerelésekkel együtt 180 ezer forint, a vizsgadíj pedig 35 ezer forint. Az összes költség 215 ezer forint, amit három részletben is ki lehet fizetni.

A kézápoló és műkörömépítő tanfolyamról ide kattintva tudhat meg további részleteket!

 

 Érdeklődni a MOSZI iskoláiról:

 1074 Budapest, VII. Hársfa u. 12. – 06-1-321-2399 – szepszakmak.hu

 

(Sorozatunk második részében bemutatjuk a fogtechnikus, az üdítőgyártó és szikvízkészítő, vegytisztító és kelmefestő és a lábápoló képzéseinket.)

 

akadmin