A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

BOEC 2015.: nemzetközi mezőny a páston és a zsűriben

012

Post By RelatedRelated Post

Nyolc fős „istállóval” készül és három versenyzővel érkezik a Budapest Open Europe Cup 2015-re Ukrajnából a Vivien Szépségszalon, de a bírák mezőnyébe is „neveztek” külföldről: Szerbiából és Finnországból is jönnek majd ítészek a BOEC-re.

A MOSZI születésnapi rendezvényének versenyét nemzetközi rangra emeli, hogy a versenyen és a zsűriben is dolgoznak majd külföldi szakemberek. A szépszakmák viadalára érkeznek indulók Szerbiából és Ukrajnából, a zsűriben pedig két szerb és egy finn mesterfodrász is pontoz majd.

A fodrásztábor után a MOSZI versenyét is „behúzná” a Vivien

A Kárpát-aljai szépségszalon tulajdonosával az I. Hungarian Hair Camp-en ismerkedtünk meg Sümegen, már akkor arról meséltek nekünk, hogy a MOSZI decemberi versenyére nevezni fognak – be is tartották ígéretüket.

– Elég rég a szakmában vagyunk, de sajnos nálunk, nincs lehetőség ilyen volumenű eseményen részt venni, illetve Kijevben rendeznek szépszakmai viadalt, de mivel mi nem beszéljük az ukrán nyelvet, nem is igen gondolkodtunk azon, hogy ott induljunk – mondta el portálunknak Kun Mónika, a szalon tulajdonosa és vezetője.

Kun Mónika (jobbra)

Kun Mónika (jobbra)

A Vivien-csapat három versenyzőt nevez a BOEC versenyeire. A kozmetikusoknál Orosz Orsolya az ’50-es, ’60-as évek nappali smink kategóriájában indul. Kun Mónika elárulta, hogy sikerült kapcsolatot teremteniük egy fantasztikus mester kozmetikussal, Rácz Dórival, aki a szárnyai alá vette Orsit. A fodrászokat Balogh Marianna és Kun Mónika képviseli, mindketten a menyasszonyi konty kategóriában indulnak.

– Csodával határos módon sikerült Váradi Katával időpontot egyeztetnünk, így nekünk ő segített az edzésben, köszönet és hála Rácz Dórinak és Katinak is – tette hozzá a szalon vezetője, aki elmondta azt is, hogy nagyon sokat kell utazniuk a versenyért, és bizony az ukrán hrivnyához viszonyítva egy kisebb vagyonba kerül a túra. Mégis, mikor tavaly, a 2014-es BOEC-en beszippanthatták a verseny levegőjét, eldöntötték: idén nem hagyják ki, és versenyezni fognak.

– A 2014-es rendezvény után kerestem a lehetőséget, hogyan tudnék kapcsolatot teremteni a rendezőkkel, mert nem igazán tudtuk, hogy mint külföldi állampolgárok indulhatunk-e és ha igen, akkor annak mi a módja. Így mikor lehetőségem nyílt arra hogy a Sümegen megrendezett fodrásztáborban részt vehettem, kinyílt előttem egy új kapu, ezt külön köszönöm a MOSZI csapatának.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményre számítanak, Kun Mónika úgy felelt: nagyon szeretnék megmutatni, mit tudnak, de az, hogy Beregszászról eljutottak Budapestre, a „Nagy Színpadra”, önmagában egy fantasztikus eredmény.

– A versenyen túl is vannak álmaim, terveim. Szeretnék hasonló közösséget létrehozni odahaza, mint a MOSZI, akár az ipartestület kárpátaljai képviselőjeként is. Szeretnék valami olyan dologba belefogni, ami még hiányzik nálunk, hogy a mi diákjaink előtt is nyíljanak új kapuk, lehetőségek – avatott be terveibe bennünket Kun Mónika.

0111

Bírák küldföldről

Külföldi versenyzők nemcsak Kárpátaljáról, hanem Szerbiából is érkeznek, sőt a Budapest Open Europe Cup 2015-ös viadalnak külön rangot ad, hogy nemzetközi zsűri bírálja el az alkotásokat. Finnországból és Szerbiából is érkeznek ítészek.

Helena Okuortti Finnországból látogat el a MOSZI versenyére. A skandináv szakember a finn fodrászegyesület egyik vezető trénere, bemutatófodrász, hair stylist. Déli szomszédunkból, Szerbiából két zsűritag érkezik: Dusan Licina tréner, OMC nemzetközi zsűri és kollégája, az orosz származású, de Belgrádban élő és dolgozó Valentina Prostran, aki szintén bemutató mesterfodrász, hair stylist.

 

 

akadmin