A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Budapestről Milánóba… – A MOSZI Evelin karrierjét is egyengeti…

ITALY Fashion 10

Post By RelatedRelated Post

Orosz Evelin az ELTE földrajz szakáról érkezett közénk, hogy valóra váltsa gyerekkori álmát. 2013. szeptemberében beiratkozott a MOSZI kozmetikus iskolájába, és a hétvégén már egy EU-s ösztöndíj-program keretében, három hétig Milánóban, a divat fővárosában tanulja a szakma fortélyait a MOSZI jóvoltából.

– Két éve a gyakorló kozmetikus képzésre jelentkeztem, most júniusban vizsgázom majd, és szeptembertől a ráépülő képzést is szeretném elvégezni. Így jövő januárban végezhetek majd. Már a középiskolában is kozmetikus szerettem volna lenni, de érettségi után mégis belevágtam az egyetemi tanulmányokba, ami arra mindenképp jó volt, hogy biztos legyek benne, mi az én utam. Nagyon sokan ajánlották a MOSZI iskoláját, ezért egy idő után már nem is volt kérdés, hogy hol folytatom a tanulmányaimat – mesélt a kezdetekről a kozmetikus tanuló, akinek a MOSZI-n keresztül sikerült felvennie a kapcsolatot a 101 Szépület nevű szalonnal, ahol Janicsek Magdi kezei alatt merülhet el a szakma rejtelmeiben.

– Minden héten hétfőn van elméleti képzés a MOSZI-nál, illetve kéthetente csütörtökön – a többi napokon a szalonban vagyunk gyakorlaton. Kiváló tanáraink vannak. Boronkay Vicát külön is megemlíteném, mert a tananyag elég nehéz, és mégis mindenkivel meg tudja értetni az elméletet. Tudom, hogy az elmélet nagyon fontos, de mi azt szeretjük leginkább, hogy a képzés a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt. A szakmák nagy részét úgyis a műhelyekben sajátítják el a tanulók, és ez kiemelten igaz a kozmetikusokra. A szalonban végzett munka kell ahhoz, hogy az életben is magabiztosak legyünk.

2

Evelin elmesélte, hogy csak bizonyos tudás birtokában nyúlhatnak csak az arcbőrhöz.

– A suliban is voltak év közben belsős, gyakorlati vizsgák és a szalonban külön is tartottak vizsgát, ami jól sikerült, így utána már a vendégeken is dolgozhattam, mint tanuló – tette hozzá a „kozmetikustanonc”.

– Szerencsém van, mert a mesterem mindig a legújabb szakmai trendekhez igazodik. Most például a „ledmaszkok” mennek nagyon. A kék maszk jó gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, a pattanásos bőrt például hatékonyan lehet kezelni vele. A piros maszk pedig az idősödő bőröknek használ. A szalonban egyébként manapság a biokozmetikumok, az őssejtes krémek a legnépszerűbbek a vendégek között – beszélt a szakmai aktualitásokról Orosz Evelin, aki ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a MOSZI ingyenes klubnapokat is szervez, ahol a különböző előadók bemutatják az új krémeket, az innovatív kezelési technikákat, és ezeken kívül is nagyon sok újdonságról lehet tapasztalatot gyűjteni.

Evelintől megtudtuk, hogy a MOSZI-nál “nem engedik el a tanulók kezét”, mert miután végeznek, több csatornán is segítenek nekik az elhelyezkedésben. Sőt a szalonban is fel van vésve a neve a képzeletbeli ajánlólistára… A MOSZI tanulója megosztott velünk egy örömhírt is: sikerült bekerülnie abba az utazó csapatba, ami Milánóba vehet majd részt egy háromhetes szakmai kurzuson.

– A MOSZI most először nyert el egy EU-s ösztöndíj-programot. Ennek keretében utazhatunk a fodrásztanulókkal együtt egy háromhetes olaszországi kurzusra. Szalonokba leszünk „kihelyezve”, ott fogunk dolgozni. Nagyon várom és örülök neki. Boldog vagyok, hogy bekerültem az utazó keretbe!

akadmin