A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

Düsseldorfban is ünnepelhetett a BOEC 2015 sminkbajnoka

/ 2016-03-11 Hírek No Comments
ck_011

A sminkesek egyik legnagyobb európai csatáját Düsseldorfban rendezték a hétvégén, ahol komoly magyar siker született: Makovics Dórának sikerült a nemzetközi sminkversenyen a dobogóra kerülnie. A magyar sminkes a MOSZI delegáltjaként utazhatott Németországba.

Március első hétvégéjén Düsseldorfban minden a szépség körül forgott, hiszen a német nagyvárosban március 4. és 6. között rendezték meg a BEAUTY DÜSSELDORF  nevű nemzetközi kozmetikai, kéz- és lábápolási, wellness és spa szakkiállítást és vásárt, ahol az Európa-bajnokságon minden évben összemérhetik tudásukat a különböző országok legjobb sminkesei.

A düsseldorfi nemzetközi sminkversenyen, az International Make-up Championship-en jelentős magyar siker született. A MOSZI delegáltja, Makovics Dóra – aki már 2009 óta folyamatosan versenyez – a Budapest Open Europe Cup felnőtt sminkversenyében, az alkalmi és a fantázia make-up számok összetett bajnokaként kvalifikálhatta magát az Európa-bajnokságra, ahol a dobogó második fokáig menetelt.

Elegancia a tengerparton

Az ezüsttrófeával hazatérő magyar kozmetikus elmesélte nekünk, hogy a düsseldorfi sminkversenyen minden évben előre meghatározzák a rendezők a verseny témáját. Idén ez a “A Walk on the beach” – séta a parton – nevet kapta. Ehhez kapcsolódóan a szervezők a kiírásban részletesen le is írták, hogy mit szeretnének látni, milyen színeket, árnyalatokat, milyen legyen a száj, a szem kidolgozása stb. A versenymunkáknak pedig a szakmai kritériumokat betartva kell egy hordható, a témát tökéletesen tükröző sminknek lennie.

– Ráadásul a németek teljesen másként sminkelnek, mint mi magyarok, mind stílusban, mind pedig színek tekintetében, nekünk pedig ehhez kellett igazodnunk, ami nagy kihívás volt – avatott be a részletekbe bennünket Makovics Dóra.

– A másik nehézsége a versenynek az volt, hogy egy sorsolt modellen kellett alkotni – folytatta –, ami azt jelenti, hogy volt egy sorsolás, ahol én is húztam egy számot, és a modellek is, és akiknek ugyanazon szám jutott, azoknak kellett együtt dolgozniuk.

Megtudtuk, hogy Dóra komolyan készült a versenyre.

– Többekkel beszéltem, akik eddig Magyarországot képviselték ezen a versenyen, meghallgattam a tapasztalatokat, majd megnéztem több fotót is, melyek a Beauty Düsseldorf-on készültek, és kialakítottunk mesteremmel, Kovács Barbarával egy sminktervet, amit majd az adott modellre lehet igazítani. Több modellen gyakoroltunk, hogy több arcformán, bőrtípuson, különböző szemszínekhez igazodva is ki tudjuk próbálni elképzelésünket.

ck_011Dóra (balról jobbra) az ötödik

A világbajnokságig meg sem áll

A kozmetikus elmondta, hogy amikor megkapta a modellt a versenyen 3 órája volt, hogy az eredeti elképzelést az ő fejéhez igazítsa.

– Nem volt egyszerű, de egy abszolút profi lánnyal dolgoztunk, aki mindenben segítette a munkánkat – fűzte hozzá.

– Nagy dolognak tartom ezt az eredményt, hiszen éveken keresztül készültem, versenyeztem, hogy eljuthassak ide. Mivel ez gy technikai verseny volt, rengeteget gyakoroltunk, közben sok új technikai finomságot is megtanulhattam, amit a munkámban is tudok majd kamatoztatni. Nem beszélve arról, hogy ez a díj jó marketing eszköz, amit használni is szeretnék. Mivel az Európa-bajnok címet még nem szereztem meg, van még mit tennem! Már készülök egy hasonló viadalara, és kacsingatok a világbajnokság felé is, de az még egy picit távolabbi cél – tekintett a beszélgetés végén egy kicsit előre is Makovics Dóra.

 

akadmin