A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Ezt kell tennie az online pénztárgéppel

/ 2015-01-29 Hírek, Moszi No Comments
013

Post By RelatedRelated Post

A NAV közleményének, a hatályos NGM-rendelet értelmezésével és elvárásról tájékoztatjuk Önt az online pénztárgépek kötelező éves szervizes felülvizsgálatára vonatkozóan.

“Az éves felülvizsgálat során a szervíz elsődleges feladata az illegális beavatkozások kiszűrése és feltárása. Emellett ellenőrzi, és szükség esetén kicseréli az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is.  Az éves felülvizsgálatot első alkalommal a pénztárgép első üzembe helyezését követő egy éven belül kell elvégeztetni. A felülvizsgálatot ezt követően évente meg kell ismételni, úgy, hogy az egymást követő felülvizsgálatok között legfeljebb egy év telhet el.”

Az ellenőrzés során a pénztárgépre felkerül egy egyedi azonosítószámmal ellátott, hologramos matrica és kitöltésre kerül a Felülvizsgálati adatlap, az elvégzett munka dokumentálására. Tekintettel arra, hogy egy gép átvizsgálása 1,5-2 órás időtartam, és a -  NAV közlemény „1. lépés: a szervizelési jogosultság igazolása” pont „Fontos!” bekezdése javasolja a felülvizsgálatot a pénztárgép üzemeltetési helyén elvégezni” – készüljenek fel arra, hogy ezt a vizsgálatot a pénztárgép üzemeltetési helyén kell elvégeznünk.

Lehetőség van a szervizben történő az éves felülvizsgálatra is - egyeztetett időpontban – azonban ilyen esetben csak másnapra készül el a gép, nem azonnali helyszíni felülvizsgálat történik. Ha behozza a pénztárgépet akkor az üzemeltetőnek okirattal igazolnia kell a pénztárgép működésének helyét (pl. működési engedély, vagy más hiteles dokumentum).

 

akadmin