A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

Felejthetetlen a szakma legkiválóbbjainak ünnepe…

012

Post By RelatedRelated Post

Méltó születésnapi ünnepség, égbeszökő kontyok, profi versenyfrizurák, körmök és sminkek, futurisztikus ruhák és testfestés, filmvászonra illő maszkok, jelmezek, elismerések, díjeső, nevetés és könnyek, szépségesszenciák kívül-belül – ezek jellemezték a MOSZI 25. születésnapi rendezvényét, a szépszakmák legimpozánsabb találkozóját, a Budapest Open Europe Cup 2015-öt a Sport11-ben.

A szakmai profizmus, az elegancia és a csillogás kéz a kézben járt december 6-án a Sport11-ben, a Magyar Országos Szakmai Ipartestület 25 éves jubileumi rendezvényén. A csarnok pástján 36 asztalnál ültek le párosával a versenyzők a tükrök elé, hogy a tanulók és felnőttek a fodrászoknál 17, a körmösöknél 8, a sminkeseknél pedig 5 versenyszámban  bizonyíthassák tudásukat a nemzetközi zsűri előtt.

A páston 15 órakor zárták le a “szépviadalok” futamait, amikor a csarnok másik részén már készen is állt a nagyszínpad fény- és hangtechnikája az ország egyik legnagyobb hajas-sminkes „showzuhatagának” fogadására.

Az est háziasszonyaként Magony Szilvia kérte meg Berendi Lászlót, az ipartestület elnökhelyettesét, a fodrászok elnökét és Dányi Andrást, a MOSZI művészeti vezetőjét, az est rendezőjét, hogy köszöntőkkel nyissák meg a showműsort.

Dányi András megköszönte a MOSZI stábjának áldozatos munkáját, amit a 18 évestől a 70 éves korig bezárólag minden ipartestületi tag, aki a szervezésben részt vett, ugyanazzal az energiával végzett a napért.

A rövid köszöntők után pedig kitárulhatott végre a szépszakmák művészei előtt a képzeletbeli függöny.

Egy sorban a legjobbak

Elsőként a Fanola termékcsalád bemutatóját élvezhette a közönség: egy pazar hajshow keretében mutatták be a modellek az idei év divatszíneit – a tudósító kedvence egy rózsaszínes árnyalatú frizura volt, amely formáját tekintve egy szaloncukorra „hajazott”.

A Revlon Professional képviseletében Garamvölgyi Tamara a Style Master 2016 Nemzetközi Versenyről tartott érdekes előadást, és ki más lehetett ebben segítségére, mint a 2015-ös viadal technika kategóriájának magyar bajnoka, Varga Nándor Tamás. A bajnok kifejtette, hogy a versenyzés segít neki abban, hogy sose elégedjen meg, és mindig a még tökéletesebb munkára törekedjék. Miután pedig Majtényi Katalin, a különleges minőségű és megjelenésű Softwave ollók megálmodója bemutatta termékeit, egy igazán egyedi fodrász- és tetoválószalon fellépése következett.

Utazás a fantázia és a jövő világába

Az Image Team egyedi, extrém külsőket „kölcsönzött” a modelleknek, akik bemutatták, hogyan kell kitűnni a divat megszokott sokszínűségéből is. Czifra Anikó a Chanel csodáit sminkelte a női modellekre. A Joico Professional segítségével pedig nem messzebb, mint a világ végéig utazhattunk.

A Budapesti Operettszínház táncosai azt mesélték el a nézőknek, hogy milyen lehet a világban a szépség, ha csak árnyak maradnak; a produkció vezető fodrásza Szikriszt József volt.

Faragó Zsuzsanna smink- és maszkmester nagy csapattal érkezett, és a show-nak különösen jóleső ízt adott Ilyés Jenifer pazar énekhangja. A futurisztikus bemutatót Dányi András koreografálta. A veszprémi Szlávik Hajstúdió is utazni vitte a közönséget, igaz, hogy nem olyan messze, ahol az árnyak élnek, de azért a barokk korszakhoz is időgépre lenne szükség. A hajstúdió átemelte korunkba a barokkos divatot, s bemutatta: hogyan fest egy-egy alkalmi viselet az ő elképzelésükben.

A Budapest Open Europe Cup 2015 showműsorai között egy újoncot is avattunk. A Pápai Hairstudio produkcióján egyáltalán nem látszott meg, hogy most először állnak színpadra az egy éve működő szalon ifjú fodrászai. Majd következett a Kreatív Sminkműhely, amely már-már korhatáros alkotásaival mindenkit lenyűgözött. A divat, a smink, a testfestés területén megjelenő maszkmesteri és jelmeztervezői bravúrok egyaránt megjelentek a kifutón egy görögös fantasy-világ emberszerű lényeit varázsolva a színpadra.

A Kászonyi Team, a Stella Master Akademy egy formabontó Madonna-show keretében mutatta be alkotásait, majd következett a szülinapos MOSZI-csapat…

A szépszakmák nagy családja

A MOSZI hajmesterei, Kászonyi Gergely, Pápai Gábor, Berendi Kitti, Zátrok Zsanett, Szőke Szabolcs, Dányi Joel, Szirony Cintia, András Dániel, Molnár György, Tóth Lajos, Sigyánszky Béla és Berendi László folyamatos taps kíséretében mutatták be, hogy milyen minőséget is képvisel az ipartestület.

A MOSZI-show után Berendi Györgyi bemutatója következett, aminek két különlegessége is volt. Az egyik, hogy a hajkoronákban robotok is dolgoztak… Juhos Sándor robotépítő világbajnok gépei mozgattak tollakat a hajkoronákban és emelték fel, majd le az egyik modell szoknyakarikáit. A mesterfodrász és kontyművész végül egy hajból készült ruhát is bemutatott, amelyről Dányi András azt mesélte, hogy közel hat hónapig készült, gyűlt a haj a szalonban, Berendi Györgyi pedig maga vasalta a tincseket.

A showözönt az ország kontyművészeinek bemutatása zárta. Sándor Ica, Dányi András, Váradi Kati, Versics Viktor, Berendi Györgyi és Bleha Andrea vonult fel a színpadra egy-egy alkotásával.

A nagy mesterek

A látványos órákat meghitt és családias percek követték. A színpadra vonult a MOSZI vezetése: Schulze László az ipartestület és a fogtechnikus ipartestület elnöke, Berendi László, a fodrász ipartestület elnöke, Tóth Katalin, a kozmetikus ipartestület elnöke, Marnitzné Gál Enikő, a kéz- és lábápoló ipartestület elnöke és ifj., Szabó István, a szikvízkészítő ipartestület elnöke, akik kiosztották az idei év ipartestületi díjait.

Az „Ezüstkoszorús mester” kitüntetéseket Halász Virág műkörömépítő és Csiki-Szász Andrea kozmetikus vehették át.

„Aranykoszorús mester” elismerést kapott Gajdár Mónika kozmetikus, Berendi Györgyi fodrászmester és ifj., Szabó István szikvízkészítő.

A „Szakma Kitüntetett Oktatója” Deák-Koblász Viktória fodrász szakoktató és Boronkay Vica kozmetikus szakoktató lett.

A „Fodrászat Nagykövete” exkluzív diplomát Dányi András vehette át, aki – ahogy a méltatásban is szerepel – a fodrász szakma odaadó népszerűsítéséért, a MOSZI rendezvényeinek szervezésében mutatott kiváló és elkötelezett munkájáért, valamint a hazai szépségipari szakma fejlődésért végzett tevékenységekben tapasztalt aktív és példaértékű szerepvállalásáért kapta az elismerést.

Schulze László három életműdíjat is kiosztott. Janicsek Magdolna aranykoszorús kozmetikus mester, Sigyánszki Béla mesterfodrász és Csemez András fogtechikus kapta meg a MOSZI kitüntetését, amelyet meghatott szavak és álló vastaps követett.

A kitüntetések után egy dalos hangulatmester, Varga Viktor következett, aki már az első számával táncra perdítette elnökünket, akinek példáját többen is követték a teremben.

Az estet a szépszakmák több mint két tucat versenyszámában küzdő fodrászok, kozmetikusok és körmösök díjazása zárta.

 

 A serlegek, trófeák és érmek pontos címzettjeiről következő cikkünkben részletesen beszámolunk majd, és hamarosan publikáljuk az eseményről készült képgalériánkat is…

CÍMLAPFOTÓ: Deák Attila, Faragó Suu Zsuzsanna Facebook-oldaláról

 

akadmin