A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 22.

Felvidéki és kárpátaljai vendégek a MOSZI fodrásztáborában

moszi_tabor_ck

Post By RelatedRelated Post

Az I. Hungarian Hair Camp sikerét bizonyítja, hogy határainkon túlról, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek vendégek Sümegre. A beregszászi szépségszalon vezetőjétől még azt is megtudtuk, hogy december 6-án, a Budapest Open Europe Cup 2015-re is visszatérnek egy csapattal…

– Tíz éve vagyok fodrász, és most sikerült nyitnom egy üzletet, a Viven szépségszalont Beregszászon; az üzletben öt manikűrös, négy kozmetikus és hét fodrász dolgozik. Mivel komoly vállalkozásba kezdtem, és az a célom, hogy  rendkívüli csapatot hozzunk össze, minden új dolgot meg szeretnék ismerni, ami a szakmánkkal kapcsolatos. Ezért tartom fontosnak ezeket a képzéseket – mondta el a szepszakmak.hu-nak Kun Mónika.

Kun Mónika (jobbra)

Kun Mónika (jobbra)

A Vivien Szépségszalon vezetőjétől megtudtuk: nem beszéli az ukrán nyelvet, így Magyarországon keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel tovább fejlesztheti üzletét.

– Ha valakit érdekel, és szereti azt, amit csinál, akkor minden szakmájával kapcsolatos eseményről tud magával vinni útravalót, amiből azután odahaza tovább építheti a vállalkozását. Egy fodrásznak, egy kozmetikusnak sohasem lehet azt mondania, hogy “én már mindent tudok”, mert ez nem így van… – az egész életünk tanulás. Amikor megálmodtam a szépségszalont, akkor az volt a tervem, hogy új dolgokkal álljunk elő, egyediek legyünk, ezért folyamatosan azon töröm a fejem, hogyan lehetne szélesíteni a kínálatunkat – tette hozzá.

Kun Mónika elárulta azt is, hogy a MOSZI december 6-i versenyén, a Budapest Open Europe Cup 2015 nevű rendezvényen a beregszászi lányok is indulnak, sőt az a tervük, hogy egy show-t is bemutatnak.

– Mivel Ukrajnában nincs még hagyománya az ilyen jellegű versenyeknek, az itt szerzett tapasztalatokkal felvértezve, talán majd mi megszervezzük az első fodrászviadalt Kárpátalján – fűzte hozzá a szalonvezető.

Mede Mónika szintén ellátogatott Sümegre. Ő a szlovákiai Rimaszombaton dolgozik fodrászként, és mint elmondta, nagyon szereti a szakmáját, így minden alkalmat megragad, hogy továbbképezze magát. Sümegre is ezzel a céllal érkezett.

– A legközelebbi szlovák nagyvárosok, Pozsony, Kassa, Zólyom kétszer olyan messze vannak tőlünk, mint Budapest, így nem kérdés számomra, hogy a magyar fővárosban keresem a tanulási lehetőségeket. Tavaly ellátogattam a Budapest Open Europe Cup 2014 versenyre is, ahol  igazi mesevilágba csöppentem, és pozitív tapasztalatokkal tértem haza. Ezért nem is volt kérdés számomra, hogy amint lesz lehetőségem, ellátogatok a MOSZI továbbképzéseire – árulta el a fodrász, aki érdekességként elmondta azt is, hogy ugyanabban a zólyomi iskolában tanulta a mesterséget, ahol a tábor szakmai napján fellépő hatszoros világbajnok, Sean Kasumovič.

Mede Mónika (középen)

Mede Mónika (középen)

– Én szegényebb vidéken élek, ahol az emberek jól meggondolják, hogy mire költik a pénzüket. Ezért különösen fontos, hogy egyedi, modern termékekkel dolgozzunk, és naprakészek legyünk a szakmai újításokat illetően is – tette hozzá Mónika, aki – elmondása szerint – a három nap alatt nagyon sokat tanult, jegyzeteket készített, és számtalan új élménnyel gazdagodott, de új barátságokat is kötött a táborban.

 

 

akadmin