A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Figyelem! Hajón érkezik az idei Földvári-kongresszus!

Smile collage of perfect smiling faces closeup. Conceptual set o

A fővárosban rendezi meg a 2015-ös nemzetközi kongresszusát a fogtechnikus szakma, ahol a legújabb technológiákról tartanak majd előadásokat, átadják a szakma mestereinek és legígéretesebb tehetségeinek járó elismeréseket, valamint a fogtechnikus verseny fődíját, 2000 eurót.

Immár közel négy évtizede minden évben hagyományosan tavasszal rendezik meg a magas presztízsű, hazai és külföldi vonatkozásban is kiemelt jelentőséggel bíró fogtechnikus szakma összejövetelét, a Földvári Imre Nemzetközi Fogtechnikus Kongresszust.

01_logo

A fogtechnikus szakma képviselői idén május 15-16-án találkoznak Budapesten, az Aquamarin Gőzhajó Hotelben (1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utcai hajóállomás).

Innen a kongresszus mottója is:

“Egy hajóban evezünk”

419823_487716434572699_1713904095_n

A szimpóziumot („A Födvárit”) minden évben hagyományosan más-más helyszínen szervezik meg, volt már a Balaton mellett, Szegeden, de Kecskeméten is.

A kongresszuson az érdeklődők több színvonalas előadást hallhatnak a kiváló hazai és külföldi szakemberektől, az elismert fogszakorvosoktól és fogtechnikus mesterektől a legújabb technikai megoldásokról, a XXI. századi, legújabb fejlesztésű anyagokról vagy éppen a digitális technikának, mint az esztétika szolgálatába állított, jövőbemutató eszköznek a jelentőségéről, mely – kiegészülve a magyar fogtechnikus szakma Európa-szerte ismert jó hírnevével – komoly hatást gyakorolhat a hazánkba irányuló egészségturizmusra is. Ugyanakkor ez a korszerű tudás támogatja a magyar fogtechnikusokat abban, hogy a külföldről érkező megrendeléseikkel párhuzamosan exportjuk folyamatosan növekedhessen, munkahelyteremtő és innovatív beruházásokat valósíthassanak meg.

Díjazzák a legjobbakat

A kongresszuson ünnepélyes keretek között adják át a legrangosabb fogtechnikus szakmai elismerést, a Földvári Imre-díjat. A cikkünkben is meghirdetett verseny (lásd keretes írásunkat – szerk.) a felnőtt kategóriájának első két helyezettjét díjazza, és a rendezvényen átadják az Életmű- és a Kiváló Oktató-díjat, valamint Arany- és Ezüstkoszorús mester címeket is. A kongresszussal egyidejűleg, párhuzamosan zajlik majd a Földvári Imre Országos Fogtechnikus Tanulóverseny döntője is, amely a legígéretesebb jövőbeli fogtechnikus szakemberek bemutatkozására biztosít lehetőséget.

A fogtechnikus szakmáért

A MOSZI Országos Fogtechnikus Ipartestület a hazai fogtechnikus szakma legnagyobb taglétszámú érdekvédelmi és szakmai szövetsége, mely jelenlegi formájában a Magyar Országos Szakmai Ipartestület (MOSZI) szervezeti keretei között csaknem negyedszázada szolgálja a magyar fogtechnikusokat. A MOSZI hazai és nemzetközi szakmai kongresszusok, tanuló- és felnőttversenyek szervezésében országosan és nemzetközileg is kiemelt szerepet tölt be – többek között a magyarországi kvalifikáció kizárólagos jogával rendelkezik bizonyos nemzetközi versenyekre. Az ipartestület egy önálló szak- és felnőttképzési intézményt is fenntart, a MOSZI Ipartestületi Szakközép- és Szakiskolát, amelyben iskolarendszerű képzésben a jövő fogtechnikusait oktatják.


Földvári Imre-díj 2015 – Nyerjen 2000 eurót!

02_logo

Versenykiírás:

Meglévő fogak státusza a felső álcsonton: 17, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27.

Behelyezett implantátumok státusza: 11, 13, 16 régiójában.

Meglévő fogak státusza az alsó állcsonton: összes.

Feladat: Transokklusalis csavarozású híd készítése BioHPP anyagból és visio.lign héjjal leplezve A 3.5 színben. Minden jelentkező megkapja a mintákat a labor analógokkal a visio.lign héjakat A 3.5 színben és az általuk kiválasztott méretben.

Leadási határidő: 2015. május 8.

A nevezési díj: 45.000 forint, az első helyezett díja: 2000 Euro.

011

 

A verseny főtámogatója: Bredent.

További támogatók: Elsner Dent Kft. és a Schulze International

akadmin