A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Fodrászok is pályázhatnak a 85 milliárdra

02

Post By RelatedRelated Post

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk a 2733 milliárdos GINOP keretből kibontott nagyobb csomagra a kiírás szerint az ipartestületünk szakmái közül a szikvizesek adhatnak be pályázatot, most azonban kiderült: a fodrászoknak is érdemes átböngészni a kiírást.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a mikro-, kis és középvállalkozások számára kiírt legutóbbi két pályázaton a feldolgozóipart támogatták, amelybe most a MOSZI családjából a szikvízkészítők fértek bele, azonban Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára nemrég a televízióban úgy nyilatkozott, hogy a szabad vállalkozási zónákhoz tartozó településeken a fodrászok is beadhatnak pályázatokat.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 85 milliárd keretre jelent meg két pályázat, melynek a 65 milliárd forintos keretéből 50 millió és 500 millió forint közötti, a 20 milliárdos keretből 5 millió és 50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni.

Az államtitkár kifejtette, hogy elsősorban feldolgozóipari kapacitások bővítésére lehet beadni pályázatot, és csak szűk körben lehet kisebb szolgáltatói tevékenységre is támogatást kérni.     Hozzátette: a feldolgozóiparban gépvásárlásra, a létrehozott többletkapacitás elhelyezéséhez szükséges épület fejlesztésére, belső anyagmozgatáshoz szükséges eszközök beszerzésére lehet a támogatást fordítani. A pályázat mellékletében felsorolt szabad vállalkozási zónákhoz tartozó településeken azonban beadhatnak azok is pályázatokat, akik nem a feldolgozó kapacitást, hanem a szolgáltatói tevékenységet bővítik, például fodrászok, cipészek, autószerelők, kisebb panziók.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az év második felében visszatérítendő támogatásra vonatkozó pályázatok is megjelennek, azaz alacsony kamatozású vagy kamatmentes hitelt is lehet majd felvenni. Később pedig majd kombinált támogatást – vissza nem térítendő és visszatérítendő forrást – lehet kapni egy csomagban.

Itt lehet böngészni a mellékleteket is:

 

A „GINOP-1.2.1-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” nevű pályázat részletes felhívását és minden dokumentumát ide kattintva töltheti le.

A „GINOP-1.2.2-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” nevű pályázat részletes felhívását és minden dokumentumát ide kattintva töltheti le.

Minden további információt és a legújabb pályázatokat ide kattintva találja.

 (MTI)

 

 

akadmin