A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Fogtechnikus gyakornok és fogtechnikus tanfolyam

fog01

2013 szeptemberétől a szakmai képzések indítása csak az új OKJ szerint lehetséges, mely szerint a fogtechnikus képzettség megszerzését két tanfolyamhoz kötik (fogtechnikus gyakornok + fogtechnikus). A MOSZI Ipartestületi Szakközép- és Szakiskolában lehetősége van a két képzés együttes elvégzésére mindössze 14 + 6 hónap alatt!

JELENTKEZÉS FOLYAMATOSAN!!

Kezdési időpont: 2015. szeptember 21.

JELENTKEZÉSI LAP

(Kattintson a JELENTKEZÉSI LAP-ra, és töltse le MOST!)

Tanfolyamok időtartama: 20 hónap (14 + 6 hónap + nyári szünet)
Képzés formája: Iskolarendszeren kívüli szakképzés
Végzettség: Fogtechnikus gyakornok (OKJ 54 724 01)
Fogtechnikus (OKJ 55 724 01)
Igényelhető:
Europass bizonyítvány
Oktatás: heti: 31 óra (9 óra elmélet, 22 óra gyakorlat)heti 1 nap elmélet, többi nap gyakorlat a fogtechnikus mesterrel egyeztetett időpontban
Oktatás végén: modulzáró vizsga, OKJ bizonyítványt adó szakmai záróvizsga
Elméleti képzés: Fogtechnikus gyakornok: 460.000 ForintFogtechnikus: 172.500 Forint
Gyakorlati képzés: Fogtechnikus mesternél, minősített tanlaborban
Vizsgák díja Fogtechnikus gyakornok: 100.000 ForintFogtechnikus: 77.500 Forint
Egyéb költségek: tankönyvek, alapfelszerelés
Jelentkezés feltételei:
 • betöltött 18. életév
 • érettségi bizonyítvány, egészségügyi alkalmassági
 • A fogtechnikus ráépülő képzés elkezdésének feltétele a sikeres fogtechnikus gyakornoki vizsga

MIÉRT ÉRDEMES MINKET VÁLASZTANIA?

A MOSZI Magyar Országos Szakmai Ipartestület több mint 20 éve foglalkozik fogtechnikus és egyéb szolgáltatóipari szakmák képzésével.

Gyakorlati képzéseink minőségét ipartestületi mestereink széles köre adja, így a gyakorlati ismereteket minősített tanlabori körülmények között és a gazdasági életben szerezhetik meg tanulóink.

Elméleti oktatóink a törvényi előírásoknak megfelelően diplomás és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok és/vagy szakemberek.

A MOSZI támogatásának köszönhetően tanulóink országos versenyeken, szakmai továbbképzéseken, fodrász bemutatókon és klubnapokon vehetnek részt.

Intézményünk országos vizsgaközpont, így a vizsgák szervezése biztosított, az időpontokról és feltételekről tanulóink időben értesülnek, és a bizonyítvány megszerzését követően lehetőségük van Europass kiegészítő nemzetközi bizonyítvány igénylésére.

 • Államilag elismert OKJ-s végzettségek 20 hónap alatt
 • Több mint 20 éves képzési tapasztalat
 • Kiváló szakmai és versenyeredmények
 • Gyakorlati képzés fogtechnikus mestereknél!
 • Részvételi lehetőség a MOSZI rendezvényein, továbbképzésein (például: Földvári Imre Nemzetközi Fogtechnikus Kongresszus)
 • A képzés ideje alatt előfizetés a Dental Dialógus szaklapra
 • Fix költségek, előre meghatározott gyakorlati és vizsgadíjakkal
 • A képzés befejezését követően Europass bizonyítvány igénylési lehetőség

A KÉPZÉSEK FELÉPÍTÉSE

2013 szeptemberétől új OKJ rendelet érvénybelépésével a fogtechnikus szakképzettséget csak két tanfolyam elvégzésével szerezhetik meg a jelentkezők. Iskolánk a piaci viszonyok figyelembevételével a két tanfolyamot kizárólag egyben indítja, hiszen ahhoz, hogy önálló vállalkozóként vagy jól felkészült alkalmazottként helyezkedhessenek el a fogtechnikus szakmában, mindenképp szükséges Fogtechnikus gyakornok és a ráépülő Fogtechnikus végzettség megszerzése.

A képzés ideje

A két képzés összetett képzési ideje 20 hónap. Hetente 1 nap elméleti oktatás, és a tanfolyamok ideje alatt minimum 1130 óra (900+230) gyakorlat elvégzése kötelező. Az elméleti képzés a képzési napokon 9 tanórás elfoglaltságot jelent, a gyakorlati képzés időbeosztását a gyakorlati oktatóval kell egyeztetni. A két tanfolyam együtt 420 +120 óra elmélet és 960 + 280 óra gyakorlatból áll.

Gyakorlati oktatóhelyeket fogtechnikus mestereink laborjaiban biztosítjuk, illetve iskolánk tanlaborjában a képzés első felében vagy akár a teljes képzési idő alatt. Gyakorlati képzés: fogtechnikus mesternél, minősített tanlaborban

A tanfolyamok tartalma: jogi, munkavédelmi, gazdasági ismeretek, egészségügyi alapismeretek, egészségügyi technikai ismeretek (kivehető fogpótlás készítése), rögzített fogpótlás készítése, kombinált munkák készítése

KEZDÉS: 2015. szeptember 21.

Jelentkezés menete: személyesen irodánkban (1074 Budapest, Hársfa u. 12.) a végzettséget igazoló bizonyítvánnyal, és 20.000 Forint regisztrációs díj befizetésével, melynek összegét az elméleti képzés díja tartalmazza.

Jelentkezni lehet, illetve további információt kaphat:

 • személyesen: 1074 Budapest, VII. Hársfa u. 12.
 • e-mail-ben: fogtechnika@moszi6.hu
 • telefonon: 06-1-321-2399

Ügyfélfogadás jelentkezőknek:

 • Hétfő-csütörtök 9.00 – 15.00
 • Péntek előzetes egyeztetés alapján

akadmin