A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 22.

Gyártson hungarikumot Ön is!

moszi_ck

A szikvizes szezon végéhez közeledve a nagy hajszát, a pörgős munkanapokat követheti a tanulás, a továbbképzés, az új ismeretek elsajátításának időszaka. A MOSZI megfelelő létszám, 15 fő jelentkező esetén ismét elindítja az üdítőital- ásványvíz és szikvízkészítő, OKJ-s bizonyítványt adó tanfolyamát. Itt az idő, tudásra fel!

Idén június végén vehették át 21-en a bizonyítványukat a Magyar Országos Szakmai Ipartestület megújult üdítőital-ipari termékgyártó tanfolyamának zárásaként.

– Ez volt az első „éles bevetése” az új OKJ-s rendelet alapján megtartott képzésnek, ami sikeresen zárult, a tanulók megkapták azt a tudást, amire a szakmájukban szükségük lehet. Leszűrtük a tapasztalatokat, és úgy döntöttünk, hogy még magasabb színvonalat szeretnénk elérni a jövőbeni képzésekben. Ezért a következő tanfolyamoknál minden gyakorlat csoportos oktatásként valósul meg, így biztosak lehetünk abban, hogy minden hallgató hasonló magas szinten sajátítja el a szakmai tudást, vagyis teljes bizonyossággal megkapják a tanulók azt, amit mi elvárunk – beszélt a tapasztalatokról korábbi cikkünkben Szabó István, a MOSZI szikvízkészítők ipartestületének elnöke.

Tóth Márta szakmai referenstől megtudtuk, hogy megfelelő számú jelentkező esetén idén ősszel is elindul majd a képzés.

A MOSZI képzéséről:

Az üdítőital-ipari termékgyártó tanfolyamot (üdítőital-, ásványvíz- és szikvízgyártás) 3,5 – 4 hónap az OKJ rendeletben meghatározott óraszám keret alapján lehet elvégezni, aminek a formája: iskolarendszeren kívüli szakképzés (OKJ 31 541 10)

Oktatás:

Elmélet heti 1 alkalom, alkalmanként max. 10 tanóra (hétköznap 9:30-tól), gyakorlat – az iskolával szerződött – szikvízgyártó és ásványvízgyártó üzemben

Oktatás végén: Modulzáró vizsga, OKJ-bizonyítványt adó szakmai záróvizsga

Képzés költsége: 180.000 forint + vizsgadíj (Az érvényes jogszabályok szerint, várhatóan: 50.000 forint). Egyéb költségek: tankönyvek + jegyzetek: Szikvízgyártók könyve: 2.500.- Ft; lehetőség van további szakmai tankönyvek megvételére is, rendelés alapján.

Szakmai vizsga: Az érvényes jogszabályok szerint, várhatóan: 50.000 forint

Részletfizetés: 3 részletben

Jelentkezni lehet személyesen: 1074 Budapest, VII. Hársfa u. 12.

E-mail-ben: szikviz@moszi6.hu – Telefonon: 06-1-321-2399

 

További részleteket ide kattintva találhat a képzésről.

 

 

akadmin