A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

Igazi csapat “érett össze” a MOSZI mesterkurzusán

ck900

Post By RelatedRelated Post

A hétvégén véget ért Kincs Eszter, a MOSZI életműdíjas lábápoló legendájának mesterkurzusa. A háromnapos intenzív továbbképzés második napján a hallgatók azt tanulhatták meg, hogy miként kell kezelni a problémás körmöt, a zárónapon pedig egy elméleti oktatást követően az okleveleket is átvehették a résztvevők.

A mesterkurzus második napján Kincs Eszter egy ujjhiányos lábon mutatta be, hogyan kell készíteni tehermentesítőt, majd egy megvastagodott körmöt vékonyított le, utána pedig a hallgatók a saját modelljükön végeztek pedikűrt. A zárónapon elméleti képzésen vették át az eddig tanultakat, és a felmerült kérdéseket beszélték meg, végül pedig kiosztották az elismerő okleveleket.

022

02

A hallgatók csakis szuperlatívuszokban nyilatkoztak a képzésről. Szép József a kurzus egyetlen férfi résztvevője a vasárnapi oklevélátadáson megköszönte a MOSZI oktatóinak – Kincs Eszternek és Hajdú Katalinnak –, hogy a sok új ismeret mellett olyan mesterfogásokat is elleshettek, amit máshol nem láthattak volna, és külön kiemelte: imponáló, egyszersmind motiváló volt, hogy partnerként, kollégaként dolgoztak együtt, és egy igazán jó kis csapat érett össze.

04

03

“A mesterek tisztelete, az iparos becsülete” – köszöntötte sokatmondó idézettel Végh Zsuzsanna a lábápolókat az oklevélosztás előtt, és csak megerősíteni tudta Kincs Eszter szavait, miszerint nagyon fontos, hogy közösségként is együttműködjenek a lábápolók a jövőben, éppúgy, ahogy itt megtanulták, megtapasztalták. Mert bár lehet egyedül is…, de összefogva sokkal könnyebben boldogulhatnak a szakmában.

 A mesterkurzus első napjának beszámolóját ide kattintva találja!

 

 

akadmin