A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Kozmetikus Klubnap: a hűtők és az arcok titkai…

/ 2015-12-03 Hírek No Comments
ck900

Post By RelatedRelated Post

A MOSZI Kozmetikus Klubnapján ezúttal igazi titkokba avatták be a jelenlévőket. Először Bártfay Zsuzsanna mutatta be a régi idők pakolásait – mint például a joghurtos, a szénsavas, vagy a majonézes készítményeket –, és kiderült az is: a csodaszerek milyen anyagokkal hatnak. A klubnap második részében pedig arcunk jellegzetességeinek „beszélő” jeleit árulta el Gajdár Mónika.

Néhány évtizeddel ezelőtt a kozmetikusnak bizony gyakran egy patikus ügyességével kellett előkészítenie a munkahetét, hiszen többféle pakolást önmaga készített el a konyhában, vagy épp a szalonban. Erről Bártfay Zsuzsanna mesélt a legutóbbi Kozmetikus Klubnapon, amelyre annyi érdeklődő érkezett, hogy még a pótszékek is kevésnek bizonyultak a MOSZI Hársfa utcai székházának nagy előadójában.

011

A kozmetikus mester minden bemutatott retro pakolást kikeverve körbe is adta a jelen lévő kollégáknak, akik megszagolhatták, bekenhették vele kezüket, és közben a kivetítőn magyarázta el a szakember: a pakolások milyen alkotóelemekből álltak, és hogyan, miként fejtették ki a bőrre hatásukat.

01

Tudták például, hogy akár a hűtőszekrényünkből is elkészíthető néhány igen hatásos kence?

A joghurtpakoláshoz natúr joghurt, szárított élesztő, némi ételfesték és illatanyag kell. A joghurtban híg tejsav (AHA) és tejkazein van jelen, amelyek együttesen bőrápoló, puhító és regeneráló hatásúak. Az élesztőn keresztül pedig egy vitaminbomba, különösen a B-komplex kerül a bőrbe, mely az enzimeken keresztül az oxigenizációt segíti elő. De hasonló érdekes hatásokról hallhattunk a majonézes pakolásnál is, amelyben a tojássárgájának a lecitint, az olívaolajnak a fitoszterolokat, fozsfatidokat, a citromcseppeknek a C-vitamint köszönheti a bőrünk, a tejfölnek meg a tejsavat és egy kevés méznek a vitaminokat.

Na de mit árul el rólunk az arcunk? – tehettük fel a kérdést Gajdár Mónika előadása előtt, amelyet végighallgatva a tudósító csak annyit jegyezhet meg: mindent az ég világon.

g

Na, jó, talán azt nem, hogy metált vagy jazz-t hallgatunk a kocsiban szívesen, de azon kívül tényleg szinte minden megtudható jellemünkről, vérmérsékletünkről az alternatív arcdiagnosztikán keresztül. De kiolvasható a szemünkből, az arcbőrünkön jelentkező elváltozásokból akár a kezdődő betegségek vagy épp a helytelen életmód jelei is.

Gajdár Mónika mindehhez a diagnosztikai módszerhez a kínai orvoslást és a keleti filozófiát hívta segítségül, és ebben a komplex rendszerben valóban nagyon pontos térképet rajzolhat magának a kozmetikus a vendégéről. Az érdeklődők egy több alkalmas tanfolyam anyagaiba pillanthattak bele, így láthatták többek között, hogy miről árulkodik az arcszín, az orr vagy épp milyen jellemeket takar az arcforma, és ezeket figyelembe véve – na és a ráncokból, színekből, formákból olvasva – miként segíthetjük a kezelésre érkező vendéget.

22

Egy biztos, aki bőszen jegyzetelt, majd megtanulja mindezt, és a későbbiekben alkalmazza a hallottakat, minőségi változásokat élhet át munkájában…

 

 

akadmin