A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Kozmetikus Klubnap: Legyünk egy picit pszichológusok is!

ck_klubnap

Post By RelatedRelated Post

A MOSZI májusi Kozmetikus Klubnapján az életkorok pszichológiájáról tart előadást Boronkay Vica kozmetikus mester, mentálhigiénés szakember, biológia tanár. A cél az, hogy a hallgatók megtudják: hogyan kell a különböző életkorú vendégeknek a leghatékonyabb szolgáltatást nyújtani.

– A XXI. század kozmetikusának a legkiválóbb professzionális kezeléseket kell nyújtania, melyek látványos hatást és különleges élményt adnak, de eközben jó üzletasszonynak kell lenni és olykor kicsit pszichológusnak is – nyilatkozta portálunknak a MOSZI Kozmetikus Ipartestületének elnöke, Tóth Katalin áprilisban.

És valóban… Minden életkornak megvannak a sajátos pszichológiai feladatai, krízisei és modern kozmetikusként nem árt, ha felismerjük vendégeink lelki problémáit, hiszen könnyen lehet, hogy a kezelést először nem is bőrön, hanem a lélekhez közel kell elkezdenünk.

A májusi MOSZI Kozmetikus Klubnapon Boronkay Vica kozmetikus mester az „Életkorok pszichológiája – elmélet és a gyakorlat párosítása” című előadásán arra vállalkozik, hogy bemutassa: a kozmetikusoknak milyen tudással és készségekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a különböző életkorú vendégeiknek a legjobb és leghatékonyabb szolgáltatásokat biztosítsák.

Ehhez a megértő gondoskodáson és empátián túl elengedhetetlenek a pszchiológiai ismeretek is. Az előadás ennek szellemében rövid, de átfogó képet ad az életkorok pszichés hátteréről és a mentálhigiénés megközelítésben rejlő lehetőségekről. A délutánon hangsúlyosan olyan gondolatokkal találkozhatunk majd, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a ,,nő” jó közérzetének és magabiztosságának elősegítéséhez.

 Időpont: 2015. május 11., 17-19 óráig.

Helyszín: MOSZI-székház, Hársfa utca 12.

 


 

A 2015-ös klubnap-sorozat eddigi előadásai:

 

#1

A PuckPharma Kft. „Dermastir Luxury – Extra hatékonyság különleges köntösben” című januári előadása a francia-olasz AltaCare gyógyszer- és dermokozmetikum-gyártó cég termékeit mutatta be, amelyeket a botox-, a lézer-, a vámpírterápiás- és az ultrahang-kezeléseket követően használnak a páciensek.

#2

A MOSZI székházában februárban megtartott idei második klubnap első részében Tóth Gábor táplálkozáskutató tartott előadást, majd Janicsek Magdi aranykoszorús kozmetikus mester következett, aki „Green Peel®, az eredeti gyógynövényes mélyhámlasztás” című elméleti és gyakorlati szimpóziumán kínált fel új ismereteket a vendégeknek.

#3

A MOSZI Kozmetikus Ipartestületének elnöke, Tóth Katalin a márciusi klubnapon bemutatta a hallgatóknak, hogy milyennek kell lennie a XXI. század tudatos kozmetikusának, de mesélt arról is, miként legyenek harmóniában önmagukkal és a vendégekkel.

 

 

akadmin