A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Hatás és élmény – a kozmetikus ezért dolgozik…

MOSZI_lapozhato.indd

Nagy lendülettel indították az évet a MOSZI kozmetikusai. Szerepelnek és sminkelnek a MOSZI-turnén, Milánóig tartó elánnal oktatják az ifjakat, és újraindították a klubnapjaikat is. Tóth Katalinnal, a MOSZI kozmetikus ipartestületének elnökével beszélgettünk.

– A klubéletet kicsit felpezsdítettük, aminek egyik fontos jele, hogy az idén újraindítottuk a „Kozmetikus Klubnapokat” – ezúttal a Beauty Fórummal közösen szervezzük a találkozókat. Az a célunk, hogy minél több cégfüggetlen, kozmetikusokat segítő információt osszunk meg a kollégák és a tanulók között – a foglalkozások is ezt az elképzelést szolgálják. És nem kisebb öröm számomra, hogy a MOSZI-turnén az ipartestület kozmetikusai azt is megmutathatják, hogy mit tudnak – sorolta a Tóth Katalin az idei év eredményeit, kiemelve, hogy mindenképpen sikerként könyveli el, hogy a MOSZI tanulói egy Erasmus-program keretében Milánóban tanultak egy három hetes kurzuson.

toth_katalin

– Az ősztől induló kozmetikus képzésünknek már része lesz az INFA nemzetközi tananyaga is, így akik ebben a képzésben vesznek részt, azok már jelentkezhetnek nemzetközi vizsgára is, ezzel egy nemzetközi oklevelet, képesítést kapnak majd, és akár az európai piacon is dolgozhatnak – említett egy fontos előrelépést a MOSZI Országos Kozmetikus Ipartestületének elnöke.

Tóth Katalin hangsúlyozta: a MOSZI tanrendszerében az is egyedi, hogy “a magas színvonalú elméleti és gyakorlati oktatást olyan szakemberektől kapják a hallgatók, akik gyakorló mesterek a kozmetika területén”. Velük nemcsak tanműhelyen, hanem éles körülmények között, a szalonokban tapasztalhatja meg, lesheti el a különböző szakmai fogásokat minden tanonc. – Itt a tanuló életszerű helyzetekben látja, éli meg a szakma mindennapjai, és a vállalkozás, a munkaszervezés fortélyait is ellesheti.

 MOSZI_lapozhato.inddA XXI. század kozmetikusa

Arra a kérdésre, hogy kiknek ajánlja a kozmetikus szakmát, az elnök úgy felelt: nagyon fontos, hogy azok a fiatalok válasszák ezt a hivatást, akik éreznek magukban késztetést, hogy segítsenek hölgytársaiknak, és szívesen foglalkoznak velük még kommunikációs szinteken is. “Nyitottnak kell lenni, és mindig készen kell állni az új dolgok befogadására, a megújulásra” – mondta.

– Különös motivációt kell éreznie a kozmetikus pályára készülőknek arra, hogy segítsenek a másik ember testi, lelki jólétének és szépségének kibontakoztatásában – foglalta össze válaszát egy mondatban Tóth Katalin, hozzátéve, hogy a XXI. század kozmetikusának a legkiválóbb professzionális kezeléseket kell nyújtania, melyek látványos hatást és különleges élményt adnak, de eközben jó üzletasszonynak kell lenni és olykor kicsit pszichológusnak is.

– Akik kilépnek a piacra, számtalan elvárásnak kell megfelelniük, az alapvető szakmai felkészülés mellett a vendégkör szervezésén, a marketingfeladatokon át az új technikák, anyagok elsajátításán, beszerzésén keresztül a kommunikációig bezárólag. Jó az is, ha a pályakezdő arra koncentrál, ami az ő specialitása, találjon magának valamilyen csapásirányt, és a személyisége jelenjen meg a  munkájában is.

 A MOSZI-nál minden kérdésre érkezik válasz

Tóth Katalin a klubnapokon egy különleges masszázsbemutatót is tartott, ahol a kezelés a zene és a mozdulatok harmóniájában bontakozott ki.

– Holisztikus szemléletmóddal közelítem meg a munkámat, az anti-aging és a természetes, algás testkezelő programok a szívügyünk. A tengeri hatóanyagok közel állnak az emberi szervezethez, mivel a tengervíz összetétele nagyon hasonlít a vérplazma összetételéhez, ezért ösztönösen is vonzódunk a tengervízhez – érintette nagy vonalakban szakmai repertoárját Tóth Katalin.

– Szükség van egy olyan közösségre, amely cégfüggetlenül tud hátteret biztosítani. Vannak a mi szakmánknak is olyan kérdései, problémái, amelyek általánosan érintik a kozmetikusokat, amelyek gátolhatják az anyagi sikerességet, és a bátortalanná teszik a termékajánlást. A kérdésekre adott válaszokat és a megoldásokat a MOSZI-nál azonban minden kolléga megkaphatja – fogalmazta meg a kozmetikus mester, hogy a kapcsolatok kialakítása, ápolása mellett és a képzéseken túl, milyen szakmai pluszt ad a MOSZI a gyakorló kozmetikusoknak.

 

 

akadmin