A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Legyen “rugalmas”, és kaphat érte 15 milliót…

/ 2016-01-15 Hírek No Comments
022

Post By RelatedRelated Post

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésére 100 %-os, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást kaphatnak kis- és középvállalkozások (KKV-k) 2016-ban a Széchenyi 2020 pályázat keretében. A keret közel 5 milliárdos és bizony a szépszakmák képviselőt is érintheti; a pénz költhető többek között bértámogatásra, új munkavállaló alkalmazásár és eszközbeszerzésre is. Mutatjuk a részleteket.

Amennyiben az ön cége 10-249 munkavállalót foglalkoztat, Budapesten és Pest megyén kívül van a székhelye vagy a telephelye (tehát nem a Közép-Magyarország régióban) és főtevékenysége alapján nem agrárvállalkozás és nem kapott támogatást a TÁMOP 2.4.5./12 támogatási konstrukció keretében, akkor nincs más dolga a kétkörös pályázatban való részvételhez, minthogy nevez az első körre, ami egy ingyenes szervezetfelmérés.

Ehhez kell töltenie egy űrlapot, mert a pályázaton kizárólag azon cégek indulhatnak, melyek előzőleg ingyenes szervezetfejlesztési tanácsadási szolgáltatást vesznek igénybe rugalmas foglalkoztatási formák integrálási javaslatait tartalmazó fejlesztési terv elkészítése érdekében.

A dokumentumot ide kattintva találja.

A pályázat második köre nyáron indul, amint az átvilágítások lezárultak.

Itt már konkrét pénz nyerhető, 3-15 millió forint közötti összeg:

– Munkakörök átalakításához, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó munkavállalói képzések és tréningek, műhelymunkák, workshopok, konzultáció.      Személyenként átlagosan 300 ezer Ft

– Új munkavállalók alkalmazására (rugalmas foglalkoztatással, max. 6 hónapra) – a támogatással megegyező időtartamú továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel, a minimálbér másfélszereséért.

– Munkahelyi mentor (a szépszaklmáknál akár mester – a szerk.) igénybevétele esetén bérköltségre (maximum 12 hónapra), heti 10 órában, arányosan a minimálbér másfélszerének erejéig.

– De költhető a támogatás a bevezetéshez szükséges eszközök beszerzésére és infrastruktúra fejlesztésére is.

És hogy mi is az a rugalmas foglalkoztatás? Íme:

Részmunkaidős foglalkoztatás, távmunka, munkakör megosztás, munkaidő keret, kötetlen munkarend (rugalmas munkaidő).

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése elősegíti a munkavállalók számára a munkahely és a család összehangolását. A családbarát működés a munkáltatói üzleti jó hírnév építésének és a társadalmi felelősségvállalás erősítésének az egyik sarokköve. Munkavállalói szempontból vonzó, rugalmas munkahelynek lenni nem jelent mást, mint az értékes munkaerőt megtalálni és/vagy megtartani.

Vállalati oldalról a rugalmas foglalkoztatás növel(het)i a gazdasági alkalmazkodóképességet és ezáltal a versenyképességet is. Másrészt több olyan csoport is van a munkaerőpiacon, amely valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar hagyományos foglalkoztatási formában elhelyezkedni kisgyermek nevelése, idős hozzátartozó gondozása, oktatásban való részvétel, vagy egyéb ok miatt.

A pályázatról további, részletes információkat ide kattintva talál.

A programindító konferenciát Szegeden tartották, klikk ide, ha érdeklik a részletek.

akadmin