A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Magony Szilvia exkluzív: “Nem vagyok a fodrászok álma!”

/ 2015-12-02 Hírek No Comments
ck-szilvi

Post By RelatedRelated Post

A szépszakmák legimpozánsabb eseményén, a Budapest Open Europe Cup 2015 rendezvényen a háziasszony a népszerű műsorvezető, a Miss Balaton 2000 és a Miss Tourism World Hungary győztese, Magony Szilvia lesz. Mi másról faggattunk volna, mint a szépségről.

Amikor megkérdeztük Magony Szilviától, hogy szerinte mit jelent ma egy nő számára a szépség, az egykori Miss Balaton úgy felelt: régen mindig egy Kant-idézettet „húzott elő” erre a kérdésre, miszerint „a szép az, ami érdek nélkül tetszik”.

 – Persze egy nőnek fontos az is, hogy csinos alakja, vonzó arca legyen, de még a legtökéletesebb külsőhöz is párosítani kell valamit belülről, hogy megkapja azt a fényt, ami megilleti. Nagyon sok esetben látom – legutóbb épp a Miss Balaton versenyen, ahol felkészítő tanár voltam –, hogy pusztán a szép alak és arc nem elég, és egyáltalán nem sallang, elcsépelt közhely, hogy kell a belső kisugárzás, de az is, hogy egy nő tudja „viselni” a külsőjét. Mert, ha a fejben és a szívben nincs valami rendben, akkor az sokat ront a látványon. Például, ha kevés az önbizalma, visszafogott egy szép lány, akkor az a mosolyt, a tekintetet fakítja és a testtartás se lesz az igazi. Mint ahogy a túlzott önbizalom vagy az önteltség is rontja mindazt a szépet, ami egy nőben megjelenik – tette hozzá.

Az egykori szépségkirálynő elárulta nekünk, hogy azért ő is dolgozik azon, hogy alakját megőrizze.

 – Törekszem rá, hogy fitt maradjak, ügyelek az alakomra és a bőröm, a hajam egészségére is. Persze ez a hétköznapokban nem olyan egyszerű, ráadásul olyan típusú ember vagyok, aki szereti a finom ételeket. Nagyjából 23 éves korom környékén döbbentem rá, hogy nekem muszáj valamit sportolnom. Ma már rendszeresen futok, eddig négyszer is teljesítettem a félmaratoni távot. Foglalkozom PR-kommunikációval, rendezvényszervezéssel és bizony vannak olyan napok, amikor sokat ülünk az irodában a kollégákkal és stresszes időszakokat is át kell élnünk – gyakran 12-14 órát dolgozunk. Ezeknek a romboló időszakoknak az árkait töltöm újra fel a futás energiájával, amit nem a konditeremben egy futópadon végzek, hanem a szabad levegőn. A mozgás mellett az étkezésre is igyekszem odafigyelni, próbálok egészséges ételeket fogyasztani; mindig szerepel az étrendemben friss zöldség és gyümölcs.

b100

Magony Szilvia szerint, ha nem vagyunk képesek feltöltődni, fásultság, bágyadtság lesz úrrá rajtunk, és ez bizony kiül az arcunkra, a bőrünkre is.

 – A szakmámból adódóan nagyon sok fodrászt ismerek, mindegyiküket másért szeretek. Van akit a csodás hajkölteményeiért, mást a pontos, gyors munkájáért, de be kell, hogy valljam, én nem vagyok a fodrászok álma, mert hosszú és természetes barna a hajam, egy kreatív fodrász pedig szívesen belenyúlna a frizurámba festékkel, ollóval, de én nem nagyon engedem – mesélte Szilvia. – Egyszer bevállaltam egy frufrut, lépcsőzetese vágást esetleg némi fényt is felkenhettek a hajamra, de ennyi, ennél messzebbre nem igen merészkedtem. Ennek talán az is az oka, hogy hiszek abban, hogy a hosszú haj szépségét, egészségét úgy lehet megtartani, ha nem kezeljük agyon különböző szerekkel. Bár be kell, hogy valljam, igazán jó frizurát akkor is csak fodrász tud nekem készíteni – árulta el a műsorvezetőként is dolgozó szépségkirálynő.

“És a kozmetika, a bőr kényeztetése, hol szerepel a naptárban?” – tettük fel a kérdést.

– Járok rendszeresen kozmetikushoz, másfél, kéthavonta, általában az évszaktól is függ, hogy milyen kezelést kérek. Néhány éve derült ki, hogy parabén allergiám van, így még inkább oda kell figyelnem, mert ez a szer elég gyakori a kozmetikumokban. Ezért nálam a természetes alapanyagú kozmetikumok jöhetnek csak szóba. Általában a hidratáló, a bőr feszességét, rugalmasságát karban tartó kezeléseket választok. A városi levegő a bőrünket is megterheli, így szükség van arra, hogy időnként felfrissítsük.

b2

Megkérdeztük Szilviától, hogy mit tanácsolna, mire figyeljenek a nők, hogy szépek maradjanak.

 – A természetesség híve vagyok, mást is erre buzdítanék. A bőrnek is jót tesz, ha kicsit odafigyelünk az étkezésünkre, hogy ne mérgezzük agyon a szervezetünket. Ha kozmetikumokat használunk, akkor figyeljünk oda, hogy a bőrtípusunkhoz megfelelőt válasszunk, és itt is törekedjünk arra, hogy natúr és bioszerek kerüljenek a bőrünkre. A fiatalabb lányoknak üzenném, hogy minél hamarabb tanulják meg, hogyan kell előnyösen sminkelni az arcukat. Az extrém beavatkozásokat, mint a feltöltések, a tetoválások, kerüljük el, főként 35 év alatt. Gyakran tapasztalom, hogy a frizurák tekintetében is fölöslegesen vállalnak be olyan sokkoló beavatkozásokat, amivel komolyan és feleslegesen terhelik meg a hajszálaikat a hölgyek. Azt tanácsolom, hogy válasszunk jó fodrászt, olyan szakembert, akivel bizalmi a kapcsolatunk, aki a mellett, hogy kiválóan bánik a hajunkkal, beavat a hajápolás fortélyaiba és őszinte tanácsokat ad – érkezett a válasz és a tanács.

akadmin