A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Megjelent a 20 milliárdos vállalati K+F pályázat

/ 2015-10-31 Hírek No Comments
02

Post By RelatedRelated Post

Október végén megjelent a kormány hivatalos pályázati oldalán a 20 milliárd forintos keretösszegű uniós pályázat, amelyet prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra lehet felhasználni, a nyertes vállalkozások akár 130 millió forintból is gazdálkodhat.

A “Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című (GINOP-2.1.7-15 kódszámú) felhívásra a támogatási kérelmeket 2015. december 15-től lehet majd benyújtani.

 A pályázati kiírás teljes dokumentációját ide kattintva találja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta: a felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.

A pályázati kiírás a fejlesztések két, piaci alapon nehezen finanszírozható fázisára koncentrál. Vagyis: a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára.

A támogatások révén a tudományos eredményekből piacképes termékek és szolgáltatások jönnek létre, melyek hozzájárulnak a kkv-k versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. A pályázat támogatja: prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása; illetve piacra vitel és azt megalapozó tevékenységek.

A pályázat keretein belül a prototípus elkészítése kötelező, emellett piacra vitelre is lehet pályázni, de csak utóbbira kizárólag nem lehet. Kizárólag olyan projektek támogathatóak, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak; jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak; üzletileg hasznosíthatóak; valamint kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését vagy prototípusfejlesztését és piacra vitelét célozzák – tájékoztatott az államtitkár.

Rákossy Balázs hozzáfűzte: a pályázatot benyújtó mikro-, kis- és középvállalkozások 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

 

 

akadmin