A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

Megúszhatjuk az online pénztárgépek bevezetését?

/ 2015-06-29 Hírek No Comments
ck_01

Post By RelatedRelated Post

Mindenesetre erre lehet következtetni az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár szavaiból, aki egy interjúban arról beszélt, hogy egyelőre vizsgálják, hogy kik azok a vállalkozók, akiknél ez egyáltalán bevezethető, vagyis egyensúlyban van a megnövekedett adminisztrációs teher és a várt “fehéredési hatás”.

Orbán Gábor a Portfoliónak adott interjújában arról beszélt, hogy amellett, hogy az online pénztárgépek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, és tavaly körülbelül akkora többlet adóbevételt hoztak, mint a bankadó teljes összege, még vizsgálják, hogy mely területekre terjeszthető ki a szolgáltatói szektorban.

– Az intézkedésnek komoly gazdaságfehérítő hatása volt és ennek a kiterjesztése még további reményekkel kecsegtet. A következő lépés az lesz, hogy az étel- és italautomatákba is be kell építeni azt a chipet, amely kommunikál az adóhatósággal, hogy ezen az értékesítési csatornán is ki tudjuk szűrni a különböző trükközéseket – mondta az államtitkár.

Az online pénztárgépek kiterjesztéséről konkrét időpont azért nincs, mert a kötelezetti kör véglegesítése folyik a szakmai szervezetekkel.

– Meg kell állapodnunk ezekkel a szakmai szervezetekkel, hogy a fodrász, a kozmetikus, a taxis stb. vállalkozók közül kik azok, akiknél bevezethető, vagyis egyensúlyban van a megnövekedett adminisztrációs teher és a várt fehéredési hatás – mondta a lapnak Orbán.

Ahogy arról beszámoltunk, az online pénztárgépek bevezetését a szépszakmák területén már konkrét tervként említette a szakminisztérium áprilisban, közben elkezdődött egy társadalmi, szakmai egyeztetés is az ügyben, amelyben a MOSZI is részt vesz.

 

 

akadmin