A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Menj biztosra! Tanulj nálunk, és legyél fogtechnikus!

moszi_CK_fogtechnika

Post By RelatedRelated Post

Nemcsak munkát, hanem élethivatást szerez magának az a diák, aki jelentkezik a MOSZI fogtechnikus képzéseire. A szakma legkiválóbb mestereitől tanulhat, gyakorlatait jól felszerelt, európai szintű tanlaborokban végezheti, tanulmányai után pedig minden segítséget megkap az elhelyezkedésben.

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület több mint 20 éve foglalkozik fogtechnikus és egyéb szolgáltatóipari szakmák képzésével. Az iskoláira általánosan jellemző, hogy ipartestületi mesterek tanítják a diákokat, a gyakorlati ismereteket pedig minősített tanlabori körülmények között és a gazdasági életben szerezhetik meg tanulóink. Az elméleti oktatók a törvényi előírásoknak megfelelően diplomás, imponáló szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok és/vagy szakemberek. A MOSZI országos vizsgaközpont is, így a vizsgák szervezése biztosított, az időpontokról és feltételekről tanulóink időben értesülnek, a bizonyítvány megszerzését követően pedig lehetőségük van ún. Europass kiegészítő nemzetközi bizonyítvány igénylésére is.

VAN_7930 másolat

A fogtechnikus gyakornok és fogtechnikus OKJ-s képzés ideje 2 + 0,5 év, heti 5 nap 7-8 tanórával. Az államilag támogatott képzésre 18 és 21 év között, érettségi bizonyítvánnyal és egészségügyi alkalmasságival lehet jelentkezni, illetve részt kell venni a MOSZI Ipartestületi Szakközép- és Szakiskola előzetes tudásszintfelmérésén.

…több mint 20 éves képzési tapasztalat, államilag elismert OKJ-s végzettség, kiváló szakmai és versenyeredmények, gyakorlati képzés fogtechnikus mestereknél, részvételi lehetőség a MOSZI rendezvényein és továbbképzésein, fix költségek előre meghatározott gyakorlati és vizsgadíjakkal, a képzés befejezését követően Europass bizonyítvány igénylési lehetőség…

A képzés államilag támogatott, diákigazolvány, TB-támogatás, családi pótlék a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár a tanulóknak, a gyakorlati képzés tanulószerződéses formában folyik, így a diákoknak teljesítményük függvényében ösztöndíjat, munkaruhát és étkezési hozzájárulást is kaphatnak.

– A fiatal pályakezdők még évekkel később is felkeresik oktatójukat szakmai és a munkakezdéssel kapcsolatos egyéb kérdéseikkel. Egy igazi mentori rendszer alakult ki, így szemben a kizárólagos tanműhelyi képzésekkel, több oldalról valódi kapaszkodót kaphatnak a tanulók – emelte ki az Kresznerits Szilvia iskolatitkár a MOSZI iskoláját bemutató korábbi cikkünkben.

További információkat a képzésről, az esetlegesen felmerülő költségekről (alapfelszerelés, alapanyagok, tankönyvek, ipartestületi pártoló tagság) az iskola elérhetőségein kaphat.

Keresse Kresznerits Szilvia iskolatitkárt a 06-1-321-2399-es telefonszámon, vagy az iskolatitkar@moszi6.hu e-mai címen.

 

akadmin