A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Mivel etetnek bennünket?

Fat man eating hamburger

Post By RelatedRelated Post

Igazi meglepetéssel szolgál vendégeinek a II. Kozmetikus Klubnap: a rendezvény előtt Tóth Gábor táplálkozás kutató, élelmiszeripari mérnök tart izgalmas előadást az élelmiszeripar és az egészség közötti kapcsolatról. E-számok, élelmiszer-előállítási kulisszatitkok, marketingstratégiák – mindenkit érdeklő és érintő témák kerülnek napirendre.

Kozmetikusoknak is nélkülözhetetlen ismereteket közvetítő előadást tart február 16-án, 14:45-től 17:00-ig Tóth Gábor táplálkozás kutató, élelmiszeripari mérnök a II. Kozmetikus Klubnap előtt.

11

Kedvcsináló az előadótól:

„Korunkban az élelmiszeripar egyes területein vészjósló tendenciák mutatkoznak, emellett a technológiai és marketing-fogások is „megújultak”. De milyen hatással lehetnek e jelenségek a fogyasztó egészségére? Hogyan készülnek közkedvelt élelmiszereink és hogyan hatnak például az E-számok az emésztő- és kiválasztórendszerre vagy éppen az idegrendszerre? Miközben a tömegtermelés hatalmas erővel zajlik, újabb táplálkozás-tudományi eredmények is napvilágot láttak, amelyek sokakat egészségtudatosságra intenek.

Számos élelmiszer hatóanyag egészségmegőrző hatásait igazolták, így ma már többet tudhatunk az úgynevezett protektív (védő hatású) táplálkozásról is. Ez utóbbi szakterület része a táplálkozás és a hajszálér keringés, vagy az étrend-bőrszövet egészségének kapcsolatrendszerre. Az előadás a tendenciák bemutatása mellett az újabb élelmiszer-tudományi megfigyelések közül szemezget, emellett olyan kérdéseket is érint, amelyek az étrend és a haj, köröm, bőrszövet illetve kötőszövetek állapotának összefüggéseivel is foglalkozik.”

 

Ne feledje!

A II. Kozmetikus Klubnapot a MOSZI központi épületében február 16-án, délután 5 órakor tartjuk. A „Green Peel®, az eredeti gyógynövényes mélyhámlasztás” című elméleti és gyakorlati előadásra Janicsek Magdi aranykoszorús kozmetikus mester, a Dr. med. Christine Schrammek márka kizárólagos magyarországi forgalmazója várja az érdeklődőket… Olvassa tovább!!!

 

 

akadmin