post

Mire is jó a monitor szemüveg?

Miután a munkámból kifolyólag rendkívül sok időt töltök el különféle monitorok előtt kezdtem magamon észrevenni, hogy egyre rosszabbul látok. Sőt egészen különös módon a távol látásom olyan szinten romlott, hogy ha mondjuk egy magas helyről néztem lefele viszonylag hosszabb ideig azonnal beszédültem és hányingerem lett. Miután az egyetemi előadások folytán ez folyamatosan végig kísérte a mindennapjaim elhatároztam, hogy kezdésképpen beruházok egy monitor szemüvegre hátha igazából csak az a probléma és annak az orvoslásával megszűnik az egész tünet együttes. Így elkezdtem kutatni a jobbnál – jobb monitor szemüvegek után, míg végül rátaláltam az eOptika fantasztikus szemüveg kínálatára, ahol szebbnél szebb szemüvegeket lehet választani az ilyesfajta lencsékhez.

Monitor szemüveg az eOptika kínálatában

 Aki esetleg nem ismerné az ilyesfajta szemüvegeket, annak egy kis ismeretterjesztéssel szolgálnék az adott típustól. A monitor szemüveg egy speciális kifejezetten állandó számítógép használóknak kialakított szemüveg, amely professzionálisan arra van kifejlesztve, hogy a káros kék fényeket kiszűrje, hogy azok ne roncsolják olyan hatalmas mértékben a látásunkat, mint azt egyébként tenné. Hiszen aki ténylegesen hosszútávon ilyen munkakörben dolgozik, ahol monitor elé van, kötve az pontosan tudja, hogy egy két óra után a szemei elkezdenek szúrni, fájni és égni. Ezenfelül ezeket a tüneteket gyakran kíséri párhuzamosan fej-nyak és hátfájás is. Ennek a tünet együttesnek már egy speciális nevet is adtak az orvosok, mégpedig a CVS (Computer Vision Syndrome) vagyis magyarul valahogy úgy fordítjuk, mint – Számítógép előtti munkavégzés okozta szindróma-, vagyis ez egy abszolút valós probléma, amit nem árt minél előbb kezelni, amennyiben nem akarunk hosszú távú látáskárosodást szenvedni.

Monitor szemüveg lehetőségei az eOptikában

Az eOptika kínálatán viszonylag sok ilyen jellegű szemüveggel találkoztam, mind dioptria nélküli, mind dioptriás verzióban is, hiszen ez az alternatíva nem csak olyan embereknek ajánlott, akiknek egyébként szinte tökéletes szeme van, hanem azoknak is fokozottan fontos ez, akiknek rossz látásuk van és rendelkeznek már nekik megfelelő dioptriás szemüveggel. Hiszen egy átlag szemüveg nem szűri ki a káros kék fényt, ehhez minden esetben specifikus szemüveg szükséges. Érdemes felnézni az eOptika webkatalógusába, hiszen hatalmas kínálattal és rendkívüli kedvezménnyel várja látogatóit a weboldal. A monitor szemüvegekre akár 40 %-os kedvezményt is ki lehet fogni, ha éppenséggel szerencsénk van. Egyébként az ilyen számítógép szemüvegeknek az ára egy alacsony kategóriás szemüvegének felel meg az eOptikában és ha szükségünk úgy tartja, nyugodtan kérhetünk bele a látásunknak megfelelő dioptriát.

Miért az eOptikában érdemes beszerezni az adott monitor szemüveget?

Mint már a fentiekben is említettem az eOptika viszonylag nagy választékban nyújt monitor szemüvegekre alternatívát. Saját tapasztalataim szerint sokkal inkább professzionális munkát végeznek ezen a területen, mint a többi online illetve nem online optika.  Számomra abszolút megfelelő szolgáltatást nyújtott az eOptikának mind a kínálata, mind a szakértő hozzá értése is az adott témákhoz. Egyébiránt én személy szerint mielőtt rendeltem volna tőlük, elmentem a saját irodájukba biztonság kedvéért egy látás vizsgálatra is, hogy megtudakoljam, hogy a sok fejfájásom mögöttes indítéka vajon nem az e, hogy igazából a szemem rossz. De szerencsére nem a látásom még mindig szinte tökéletes így nem volt szükségem semmilyen látás javító eszközre csupán a monitor szemüvegre. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy amióta megvásároltam, mintha kicseréltek volna. Sokkal tovább, sokkal produktívabban tudok dolgozni mindenféle fejfájás, vagy szem szúrás nélkül. Valójában nem is igazán érte, hogy miért nem orvosoltam előbb az adott problémát és miért vártam hónapokat azzal, hogy elmenjek vásárolni egy ilyen jellegű szemüveget, mely képes a szemem világát megóvni mindenféle káros kékfényes sugárzástól, mely hosszútávon abszolút rombolja mind a szemem világát, mind az egészségemet,

  Konklúzióként örülök annak, hogy rátaláltam az eOptikának a weboldalára és megvásárolhattam a monitor szemüveget. Hiszen annak, aki mindennap órákat ül a laptop előtt, arra fokozottan veszélyes a kijelző sugározta kék fény, nem véletlen van a szervezetünkre is ilyen romboló hatással. Én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy az eOptika oldalán nézze meg ezt az alternatívát, hiszen soha ne feledjük azt el, hogy a látásunk az egyik legnagyobb kincsünk is így fontos, hogy féltőn óvjuk és védelmezzük, amíg csak lehet.