A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

MOSZI 25: Egy jubileumi turné állomásai…

ck_900

Post By RelatedRelated Post

Idén 25 éves a Magyar Országos Szakmai Ipartestület, amely egy egész éves turnésorozattal ünnepelte (ünnepli…) jubileumi évét, ami közel egy hónap múlva, december 6-án egy szakmai versenynap és egy impozáns show keretében zárul. Most felidézzük a 2015-ös turnéállomásokon történteket az emlékezés és a büszkeség jegyében.

A Budapest Open Europe Cup, a szépségszakmák megkerülhetetlen, MOSZI által szervezett versenye zárja az ipartestület jubileumi évét – a szervezet minden eddiginél gradiózusabb és látványosabb viadallal és show-val rukkol elő december 6-án, a Sport11-ben. Közel egy hónap múlva tehát zárul a MOSZI-turné, és most felidézzük Önöknek az eddigi állomásokat. Tartsanak velünk!

Szabolcs Kupa

A nyitány 2015 februárjában Nyíregyházán volt, a Szabolcs Kupa, a XIII. Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő és Pedikűrös Felnőtt és Tanuló Versenyen, ahol Dányi András mesterfodrász rendezésében lépett színpadra mintegy 40 modell a MOSZI hajépítő mestereinek munkáit bemutatva.

szabolcs

Kézműves Kupa

Márciusban Miskolcra látogatott a MOSZI gárdája, ahol a Kézművers Kupán, a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő és -építő, Lábápoló Bajnokságon lépett fel 30 perces előadásával.

kezmuves

RUNWAY 2015

A májusi RUNWAY divatnapon a MOSZI az Extravaganza című műsorszámmal lépett fel, és maradéktalanul megmutatkozott az egész est mottója: “Extrémitás, vadság és szexualitás”.

Egy nyugtalanítóan édes és titkos vágyakkal teli, ördögien csábító álmot jelenített meg az ipartestület ifjú alkotógárdája, melyben egy hatalmas, vörös szárnyakat kitáró angyal is megjelent (a jelmezről megtudtuk, hogy valódi virágokból és színezett, kacsa- és pávatollakból készült…). A tapssal és ovációval kísért bemutató alkotói: Dányi András, Berendi Kitti, Berendi Henrik, Bleha Andrea, Kászonyi Gergely, Lukovics Dániel, Pápai Gábor, Szőke Szabolcs, Zátrok Zsanett.

Berendi Györgyi, Kormány Eta és Sándor Ica alkotásait a pazar pompa és a nyugodt elegancia ihlette, a vad, extrém szépség simogató lecsengése volt az ipartestület kontyművészeinek bemutatója, mely szűnni nem akaró tapsot szült a nézők körében…

vad

VásárHair

Június elején Hódmezővásárhelyen mutatta be színpadi produkcióját a MOSZI csapata. De nemcsak a show miatt lehettünk büszkék az ipartestületre, hanem az eredmények miatt is.

A versenyről ugyanis három érmet is sikerült elhoznia versenyzőinknek. A női fodrászat, progresszív hajvágás kategóriájában a MOSZI iskolájában végzett Zátrok Zsanett szerezte meg a bronzérmet. A MOSZI-showk alkotói gárdájának két fodrásza, Kászonyi Gergely és Lukovics Dániel is felállhattak a dobogó harmadik fokára menyasszony frizura és férfi fodrászat, progresszív hajvágás kategóriában.

vasarhair

I. Hungarian Hair Camp

Bár hivatalosan nem szerepelt a versenynaptárban, mégis egy pazar előadással a MOSZI csapata augusztusban is fellépett az ipartestület háromnapos fodrásztáborában, a Sümegen megrendezett, nagy sikert hozó I. Hungarian Hair Camp-en, melyről Dányi András is mesélt nekünk, a showról és az előkészületekről pedig Berendi László és Berendi Györgyi osztotta meg tapasztalatait.

A MOSZI tábori showja lényegében egy több epizódból álló WELCOME SHOW volt, amelynek az első részében vörös ruhákban, kiegészítőkben léptek fel a modellek. Itt Berendi László, Molnár György alkotott pazar kontyokat, Sigyánszki Béla pedig a férfi hajtrendeket mutatta be.

A nyitótourt a MOSZI fiataljainak fellépése követte, amin a natúr és narancsos szín volt a meghatározó. A fodrászok: Pápai Gábor, Zátrok Zsanett, Berendi Henrik, Kászonyi Gergely, akik nem mellesleg az ipartestület versenyzői is.

A műsor harmadik része egy fekete, estélyi ruhás bemutató volt, ahol Berendi László, Dányi András, Bleha Andrea, Deres Nóra és Berendi Györgyi lépett fel. A befejező részben pedig előkerültek a műhajak, parókák, kiegészítők: itt az épített kontyok világa tárult fel. A modelleken Dányi András, Bleha Andrea és Berendi Györgyi épített hajcsodákat. Szkitáné Cifra Anikó pedig egész nap sminkelt – egy nagy kalapemelés mindenképp jár neki is a fáradhatatlan munkáért.  A show hangulatába videón is belekóstolhat.

01210

A MOSZI alkotóival december 6-án ismét találkozhatnak

a BUDAPEST OPEN EUROPE CUP-on!

Aki számít, ott lesz – aki ott lesz, az számít!

  Részletek itt…

 

akadmin