A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

MOSZI fodrásztábor: folytatás tavasszal!

ck900

A MOSZI exkluzív fodrásztábora, az I. Hungarian Hair Camp tapasztalatairól Berendi Lászlóval, a fodrász ipartestület elnökével és Dányi Andrással, az esemény főrendezőjével beszélgettünk.

– Egy elegáns, impozáns, szinte báli hangulatot sikerült teremtenünk Sümegen, a négycsillagos Hotel Kapitányban, ahol minden igényt kielégítő wellness-szolgáltatásokat vehettek igénybe a táborlakók a szakmai programok, bemutatók mellett. Az első napon a vendégeket fehér körasztalokkal, gyertyafényes vacsorával és egy különleges welcome show-val fogadtuk, ahol a MOSZI fiataljai, ikonjai és vezető fodrászai (Zátrok Zsanett, Pápai Gábor, Kászonyi Gergely, Deres Nóra, Molnár György életműdíjas és aranykoszorús mesterfodrász, Sigyánszki Béla, a szakma kitüntetett oktatója, Berendi László mesterfodrász, az ipartestületünk elnöke, Bleha Andrea, Berendi Györgyi,  Dányi András) varázsolták a színpadra konty- és frizurakölteményeiket. A stábot segítette még Rákos Zsuzsanna műsorvezető és Deres Zoltán technikai vezető is. A fináléban szinte az egekbe szöktek a hajak. A bemutatóval – a visszajelzések szerint – sikerült elkápráztatnunk mindenkit, hiszen a modelljeink a nemzetközi trendeknek megfelelő, látványos showelemek, pazar fény- és hangtechnika kíséretében vonultak fel  – részletezett Dányi András.

Berendi László – Dányi András

Berendi László – Dányi András

A mesterfodrász elmondta azt is, hogy az eseményt kéthónapos előkészületi munka előzte meg. A tábor második, szakmai napjával kapcsolatban pedig kiemelte, hogy a bemutató fodrászok nagyon felkészültek voltak, így sikerült az országban egyedülálló szemináriumokkal kiszolgálni a közönséget. Az egyik ínyencség a szlovák világbajnok, Sean Kasumovič színpadi hajépítő fellépése volt. Ugyanígy egyedülálló eseményként értékelte a rendező, hogy Kormány Eta kontyművész, aki immár 40 éve dolgozik a pályán, most először állt a közönség elé, és avatta be kollégáit az alkotás folyamataiba.

02

– Az első és a második napot is egy-egy fergeteges parti zárta le, ahol reggelig szórakoztak együtt a fodrászok. Kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk, és már tervezzük a folytatást – így Dányi András, majd hozzáfűzte, hogy jövőre kicsit korábban, az év első felében, április környékén szeretnék megrendezni az eseményt. Valószínűleg ugyanezen a helyszínen, de természetesen különböző újításokat is becsempésznek majd a programba.

03

– Az alapgondolat az volt, hogy az ipartestület égisze alatt  egy olyan eseményt teremtsünk, ahová az ország bármely pontjáról, sőt a határainkon túlról is cégfüggetlenül tudnak eljönni a fodrászok, és a komoly szakmai munka mellett a kikapcsolódásra is figyelhetnek. Az esemény célja a tanulás és a közösségépítés volt és felkészülés, feltöltődés az őszi szezonra – mondta lapunknak Berendi László.

A MOSZI Fodrász Ipartestület elnöke jelezte, hogy  közvéleménykutatást végeznek a részvevők körében, hogy jövőre a hétköznapra, vagy inkább a hétvégére szervezzék az eseményt.

– A kollégákkal ugyanis már törjük a fejünket a folytatáson. Hagyományt akarunk teremteni a táborral – tette hozzá az elnök.

 

 

akadmin