A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 22.

Ön fodrász? Borbély? Sminkes? Körmös? Ne késlekedjen!

ck_900

Post By RelatedRelated Post

Több különleges versenyszámra is lehet nevezni a szépszakmák legnívósabb versenyén, a Budapest Open Europe Cup 2015-ön, ami a MOSZI 25. születésnapi rendezvénye is egyben, így a versenyeket több órás showműsor is követi majd. A szépszakmák viadalairól Berendi László, a MOSZI Fodrász Ipartestületének elnöke mesélt.

– Büszkén mondhatjuk, hogy ez az ország legnagyobb versenye, hiszen a legtöbb versenyző a Budapest Open Europe Cup-on indul. Az idei esemény egyik különlegessége többek között, hogy a mestermezőnyben most először hirdetünk bajnokot. Ez a versenyszám lényegében egy összetett pontozást jelent: aki például a nyíregyházi Szabolcs Kupán is részt vett, az ott elért és az Open-en megszerzett pontjait összesítjük, így a legtöbb pontot gyűjtők a mestermezőnyben állnak majd fel a dobogóra. Terveink szerint jövőre a mesterek versenye kiegészül a Miskolci Kézműves Kupa pontjaival is. A mestermezőnyt többek között azért is tartottuk fontosnak, hogy a fiatalok, a feltörekvő generáció is teret kapjon a versenyzésre és dobogós helyezésekre pályázhassanak – monda el portálunknakaz elnök.

022Berendi László

Berendi Lászlót arról is faggattunk, hogy a tanulók versenyének a rutinszerzés és az élmények mellett lehet-e szerepe a szakmai előmenetelben is.

– Azok a tanulók, akik részt vesznek ilyen versenyeken és eredményesen szerepelnek, azoknak jó ajánlólevél kerülhet a zsebükbe. Bizony több szalon is van, ahol szívesen fogadják az olyan kezdőket, akik a tehetségüket már bizonyították a versenyeken. Épp ezért arra buzdítok minden fodrász, kozmetikus és körmös hallgatót, hogy ne késlekedjen, és adja le nevezését a Budapest Open Europe Cup 2015-ös derbire!

A szepszakmak.hu hasábjain már írtunk a különleges csatákról, a szalonok versenyéről külön is beszámoltunk, jöhet egy összegzés:

– Borbélycsatát és szempillacsatát senki sem rendezett eddig. A borbélyok küzdelme már most nagyon népszerű, a vártnál máris többen adták le a nevezésüket. Divatba jött ugyanis a borbély-hagyományokra épülő fodrászat, ahogy az arcszőrzet is reneszánszát éli a férfiak körében. Ezért gondoltuk, hogy indítunk borbélyversenyt is. Ez egy hagyományos borbélyvágásokat alkalmazó, fiatalos és lendületes versenyszám lesz – emelte ki a fodrászmester.

Berendi László hozzátette: az már most eldőlt, hogy ez a versenyszám biztos, hogy a jövő évi programok közt is szerepelni fog. A szempillacsatával is az a terv, hogy a sminkesek területén egy ismét feléledő hagyomány, a műszempillák használata, a szempillaépítés mesterfogásait is megmérettessék, a szalonok versenyében pedig az üzletek inspirálása volt a cél.

Megtudtuk, hogy a verseny rangját tovább emeli, hogy külföldi zsűritagok is érkeznek, jön finn és szerb ítész, de versenyzők is érkeznek a határon túlról. Kárpátaljáról az a Viven Szépségszalon képviselteti magát, akinek tulajdonosát már bemutattunk, amikor a MOSZI fodrásztáborába látogattak.

– Nagyon szeretnénk, hogy minél több tanuló jöjjön el, mert biztos, hogy ha belekóstolnak a versenyzésbe, véglegesen megfertőződnek. És szeretnénk becsalogatni azokat a kollégákat is, akik eddig távol maradtak az ilyen eseményektől, őket a MOSZI jubileumi showműsoraival várjuk szeretettel: ünnepeljenek velünk! – invitálta a szépszakmák minden képviselőjét Berendi László, aki hozzátette azt is: még mindig lehet nevezni a versenyekre, így aki érez magában inspirációt, kattintson és adja le nevezését ITT, ezen az oldalon…

 

 

akadmin