A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Nyerő szám: 21 bizonyítványt osztottak a szikvizesek

01ck

Sikeresen zárult az üdítőital-ipari termékgyártó megújult OKJ-s képzése a MOSZI-ban, és ősszel már indulhat az újabb turnus is. A tanfolyamról és a tapasztalatokról mesélt nekünk Szabó István, a szikvízgyártók ipartestületének elnöke, valamint Tóth Márta szakmai referens.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: három szépszakma 112 tanonca vehette át bizonyítványát múlt hét kedden a MOSZI székházában. De a szikvizesek iskoláját is kijárta majdnem két tucat tanuló…

– Az üdítőital-ipari termékgyártó tanfolyam 21 fő sikeres vizsgájával lezárult. A tanulóknak üdítőgyártás területén kellett laborvizsgát és egy szakmai vizsgát tenniük, abszolválni a szikvízgyártó szakmai gyakorlatot záró kollokviumot, majd az “ásványvíz-gyakorlatot” lezáró gyakorlati és vállalkozási ismeretek vizsgákat is Lajosmizsén, a Magyarvíz Kft.-nél, ahol a cég az üzem és a gépek mellett a szakembereket is biztosította az oktatáshoz. Nekik külön köszönettel tartozunk ezért – avatott be bennünket Tóth Márta szakmai referens a vizsgák részleteibe.

Megtudtuk, hogy a tanfolyamok továbbra is folyamatosan indulnak, minimum 15 fővel kezdődhet el a képzés, ha ez a jelentkezőszám őszre összejön, akkor indul az újabb turnus.

– Ez volt az első „éles bevetése” az új OKJ-s rendelet alapján megtartott képzésnek, ami sikeresen zárult, a tanulók megkapták azt a tudást, amire a szakmájukban szükségük lehet. Leszűrtük a tapasztalatokat, és úgy döntöttünk, hogy még magasabb színvonalat szeretnénk elérni a jövőbeni képzésekben. Ezért a következő tanfolyamoknál minden gyakorlat csoportos oktatásként valósul meg, így biztosak lehetünk abban, hogy minden hallgató hasonló magas szinten sajátítja el a szakmai tudást, vagyis teljes bizonyossággal megkapják a tanulók azt, amit mi elvárunk – beszélt a tapasztalatokról Szabó István, a MOSZI szikvízkészítők ipartestületének elnöke.

szikviz

Inni lehetett a szavakat”

A Bonaventura Gold Kft. a prémiumkategóriás Primus ásványvizet gyártó vállalkozás ügyvezetője, Regőczi László is részt vett a képzésen, a tapasztalatairól mesélt nekünk.

– Azon túl, hogy saját magam terveztem meg egy ásványvízüzemet, és rendelkezem már tapasztalatokkal, mégis úgy éreztem: szükségem lenne egy végzettséget igazoló bizonyítványra, újabb ismeretekre, szakmai tapasztalatokra. Ezeket a képzés során meg is szereztünk: számtalan olyan trükköt tanultam, amit eddig még nem sajátítottam el. Én egyébként is az a típusú ember vagyok, aki négyévente beül az iskolapadba tanulni, és most a lehető legjobb döntésnek bizonyult a MOSZI tanfolyamán részt venni – beszélt a képzés részleteiről Regőczi László.

A szakember kiemelte az oktatók példás hozzáállását, Tóth Márta lelkesedésesét és segítőkészségét, Szabó István ipartestületi elnök kurzusát, aki egy teljesen más színvonalú, filozófiájú, a gyártásnak egy egészen más felfogással működő üzemét mutatta meg. És külön szót ejtett az ásványvízgyártó üzemben tartott oktatásról, előadásról, ahol élvezni lehetett az átadott mondanivaló minden szavát.

– Aki ehhez a szakmához egy kicsit is kötődik, itta az elhangzott szavakat. Tudást adtak át a képzésen és ezt a szónak a legnemesebb értelmében tették. Már azt tervezem, hogy a jövőben a cégünkben dolgozó kollégáimat is beíratom a tanfolyamra, mert ez egyénileg és a cég szempontjából is előrébb visz – tette hozzá az ügyvezető.

A tanfolyamról

Az üdítőital-ipari termékgyártó tanfolyamot (üdítőital-, ásványvíz- és szikvízgyártás) 3,5 – 4 hónap az OKJ rendeletben meghatározott óraszám keret alapján lehet elvégezni, aminek a formája: iskolarendszeren kívüli szakképzés (OKJ 31 541 10)

Oktatás:

Elmélet heti 1 alkalom, alkalmanként max. 10 tanóra (hétköznap 9:30-tól), gyakorlat – az iskolával szerződött – szikvízgyártó és ásványvízgyártó üzemben

Oktatás végén: Modulzáró vizsga, OKJ-bizonyítványt adó szakmai záróvizsga

Képzés költsége: 180.000 forint + vizsgadíj (Az érvényes jogszabályok szerint, várhatóan: 50.000 forint). Egyéb költségek: tankönyvek + jegyzetek: Szikvízgyártók könyve: 2.500.- Ft; lehetőség van további szakmai tankönyvek megvételére is, rendelés alapján.

Szakmai vizsga: Az érvényes jogszabályok szerint, várhatóan: 50.000 forint

Részletfizetés: 3 részletben

Jelentkezni lehet személyesen: 1074 Budapest, VII. Hársfa u. 12.

E-mail-ben: szikviz@moszi6.hu – Telefonon: 06-1-321-2399

 

További részleteket ide kattintva találhat a képzésről.

akadmin