post

Óceán Mosoda Budapest

Ruháink tisztán tartása esetenként igen nagy kihívást jelenthet számunkra, hiszen rengeteg olyan foltot maga után hagyó anyag van, amely ha a ruha anyagába kerül, nagyon nehéz kimosni, másrészt pedig nem mindig tudunk időt szakítani a ruhatisztításra. Sokszor kell alkalmaznunk vegytisztítást is, ennek a legbiztosabb módja, ha profira bízzuk ezt a fajta ruhatisztítást, nem kísérletezünk vele túl sokat otthonunkban. Az Óceán Mosoda Budapest egy olyan tisztítószalon,amely 2002 óta foglalkozik vegytisztítással, ruhatisztítással, bérmosással cégek és magánszemélyek megbízásából és amelyre nyugodt szívvel rábízhatja ruháinak, textíliáinak rendbetételét.

Különféle ruhadaradok, mint például öltönyök, estélyi vagy esküvői ruhák tisztítása tartozik azon tevékenységek közé, amelyeket végzünk. Ezen felül kényes anyagokkal is foglalkozunk, mint amilyen példának okáért a velúr, bőr és a nubuk. Az Óceán Mosodában történő ruhatisztítás minőségét garantálja munkatársaink sok évtizedes tapasztalata és az általunk használt tisztítóberendezések prémium kategóriás volta, valamint a ruhatisztításhoz alkalmazott vegy- és tisztítószereink, amelyek minden elképzelhető tekintetben megfelelnek az európai szabvány által előírt szabályoknak. Az Óceán Mosoda Budapest speciális ruhatisztító szolgáltatásai körébe tartozik többek közt a vegytisztítás, mosás és vasalás, amely munkák otthon elvégezve rengeteg szabadidejét emésztik fel, ám ha ránk bízza a ruhatisztítást, ez az idő felszabadul, Ön pedig nyugodt lehet afelől, hogy ruhái biztos kezekben vannak, és koncentrálhat egyéb teendőire. Ha a ruhatisztítás elvégzésére sürgősen van szüksége, akkor se habozzon hozzánk fordulni, hiszen a gyorsmosással, amely szolgáltatás 50%-os felár ellenében vehető igénybe, ruhái már pár óra alatt tökéletesen tisztán állnak majd az Ön rendelkezésére. Egyebek, melyek közül a ruhatisztítás mellett választhat: ágyneműk, huzatok, függönyök és más lakástextíliák tisztítása, bőrtisztítás és szőnyegek kitisztítása.

Ennek előnye azon felül, hogy a felszabadult szabadidejét tetszés szerint használhatja fel az, hogy nagy mennyiségben tudjuk végezni a minőségi munkát vagy olyan kényes mosatást, amit nehéz háztartáson belül megoldani. Ilyen például a vegyi tisztítás, de egy egyszerűbb példával élve egy vastag sötétítő függöny mosatása is. Kevés olyan mosógép kapható ma a piacon, amit háztartásba szánnak és könnyedén belefér egy olyan anyag, ami aztán centrifugálás után is vagy tíz kiló. Ezt kiteregetni, kivasalni egy ötven-hatvan négyzetméteren nehézked vállalkozás. Ugyanígy a kényes, kivételes anyagok, mint a velúr vagy bőr, olyan ápolást igányelnek, amit nem gyakran kell elvégeznünk, ezért bajos is otthon ehhez szükséges eszközöket tartani. A mosodák ezen felül olyan szolgáltatásokat is űznek, mint a fehérítés, keményítés. Ezek manapság már nem alapvető részei a ruhák tisztításának, noha nagyanyáink idejében még így volt.

A mosatásra sokan gondolnak úgy, mint kivételes alkalomra, amivel csak kényes, ünnepi alkalmak előtt – olykor után – élnek. Ez nem feltétlenül igaz. A honlapunkon található árkalkulátor segítségével Ön is könnyedén utánajárhat, milyen árat becslünk az ön rendelésére. Ez természetesen együt jár azzal is, hogy nem az Ön háztartása használja a vizet és áramot, ami a mosatás során szükséges. Az áron tehát nem csupán azt nyeri, hogy nem kell fizikailag megcsinálnia a ruhatisztítás hosszas folyamatát, hanem kvázi a “nyersanyagokat” is mi hozzuk.

 Foltok eltávolítása házilag

A ruhatisztítás nem ördöngösség,ha valaki tudja, hogyan célszerű csinálni. Ezért szeretnénk segíteni Önnek néhány hasznos tanáccsal a ruhatisztításra volnatkozóan, amely praktikák végrehajtása egészen egyszerűen elvégezhető otthon is, könnyen beszerezhető segédeszközök segítségével. Sokszor olyan hétköznapi anyagok hagynak foltokat textíliáinkon, amelyekkel minden nap találkozunk, és amelyek híresek makacsságukról. Az ilyenek közé tartozik például a csokoládé, amely ruhából való kiszedéséhez alkalmazhatunk a benzinen kívül, ha az elsőre nem működik, glicerint, timsó oldatot és citromsavat is, amelyek mindegyike kapható bármelyik patikában.

Egy másik gyakorta előforduló szubsztancia, ami bármely kisebb-nagyobb baleset során foltot hagyhat textíliáinkon, a vér. Ezeket a baleseteket előbb-utóbb ruhatisztítás követi, ehhez az eljáráshoz pedig, ha a vér friss, bőven elegendő az egyszerű hideg víz, amelyben áztatva kidörzsölhetjük azt ruhánk anyagából Abban az esetben, ha a vérfolt már beszáradt, langyos sós víz lesz segítségünkre, amelybe a ruhát beáztatjuk, utána pedig dörzsöljük az anyagot a folt eltűnéséig. Óceán Mosoda Budapest tisztítószalonunk weboldalán még sok ehhez hasonló hasznos információt talál, például arra nézve, hogyan tüntetheti el a rúzsfoltot, a kávéfoltot, a fűfoltot, a teafoltot és egyebeket. A folteltávolításra vonatkozó tanácsok mellett arra nézve is segítséget kaphat, hogy hogyan tisztítsa az ingek és blúzok kényes területeit, amilyen a nyakrész, valamint a ruhák fehérítésével kapcsolatban is talál tippeket. A ruhatisztítás velünk gyerekjáték!