A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 22.

OMÉK 2015: Csapolt szikvíz, beérett gyümölcsök

ck

Post By RelatedRelated Post

Öt napig folyt a szikvíz az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Hungarikum standján a MOSZI Szikvízkészítő Ipartestületének felszolgálásában. Szikvizeseink évek óta folytatott munkáját két oklevéllel is elismerték, és született egy mindenki számára fontos megállapodás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával is.

“Igazi sikertörténetnek” nevezte a vásárnap záruló, 950 kiállítót és több mint 80 ezer látogatót vonzó, öt napig tartó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

04

Az OMÉK vasárnapi zárásáig mintegy 85 ezren látogattak ki a Hungexpo területére; a vásárt 426 iskolás csoport látogatta meg, több mint 30 szakmai rendezvényt és több száz látogatói programot rendeztek a szervezők.

03

Az eseményről Szabó István, a MOSZI Szikvízkészítő Ipartestületének elnöke is csupa pozitív jelzőkkel beszélt. Az ipartestület a “Hungarikum standon” mutathatta be és csapolta az érdeklődőknek a szikvizet egy pálinkafőző és egy borászat ölelésében.

– Az előző évek vásáraihoz képest feltűnő, hogy az idén sokkal több a kistermelő és a kisiparos. Ezen kívül az átlagosnak mondhatónál jóval nagyobb számban érkeznek vendégek is, akik közül sokan nemcsak nézelődnek, hanem kérdésekkel érkeznek, kíváncsiak a kiállítókra, így ránk is – beszélt a tapasztalatokról Szabó István.

01

– Több konferencián is részt vettünk, ahol hallhattunk előadásokat arról, hogy miként kell a termékünket bevezetni a piacra, mi az a “brandépítés”, milyen marketing- és egyéb fogásokat kell használnia a vállalkozónak ahhoz, hogy eredményesebben szerepeljen – tudtuk meg az elnöktől.

Szabó István két elismerést is átvehetett a kiállításon: egy-egy oklevelet a Helyi Termék Díj és az Élelmiszer Díj pályázatokon való részvételért.

05

– Minden egyes megjelenés, ahol a szikvíz szerepelhet, előrelépésnek tekinthető, hiszen mind a terméknek, mind pedig a szakmának szüksége van arra, hogy “forogjon a neve”. Az emberek a lehető legkülönbözőbb helyeken találkozzanak a termékünkkel, mert csakis így szilárdulhat meg a köztudatban, hogy a szikvíz  egészséges, finom üdítő, ami százszázalékban hungarikum.

02


 

FONTOS Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron együttműködési megállapodást írt alá a MOSZI és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, így a két szervezet a jövőben a legkülönbözőbb fórumokon, kiadványokban, rendezvényeken együtt és közösen jelenhet majd meg.

(A szerződéskötésről egy következő cikkünkben számolunk majd be részletesen.)

 

akadmin