A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Pályázna? Válasszon ebből a csokorból!

ck100

Folyamatosan érkeznek a kis- és középvállalkozásokat célzó EU-s gazdaságélénkítő pályázati kiírások. Most mindjárt öt olyat is találtunk, amelyek közül a MOSZI által képviselt szakmák mindegyike találhat magának valót, és a kidolgozásban is kaphat segítséget.

Akár külföldi piacokra is ki lehet jutni, esetleg labort, szalont fejleszteni, vagy egy új projektötletet kidolgozni, ha az alábbi pályázatok valamelyikén sikeresen részt vesz egy-egy kis- és középvállalkozás.

Mutatjuk, melyek ezek:

KKV-k piaci megjelenésének támogatása – külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel

A projekt külföldi árubemutató szervezését és egyéb költségek (tanácsadás, piackutatás) elszámolását támogatja 50 százalékban. A pályázható forrás 1,5 – 20 millió forint, kizárólag gyártó cégek számára.

 KKV-k termelési kapacitásainak bővítése

A projekt gépbeszerzést, ingatlan- és informatikai fejlesztést támogat 45-50 százalékban 5-150 millió forint értékben, és csak a vidéki régióban működő gyártó cégek számára pályázható.

 Energetikai korszerűsítés

A projekt ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez kapcsolódó fejlesztésekhez nyújthat támogatást 45-65 százalékig és 5-400 millió forint értékben, csak vidéki, valamint szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások számára.

OEP finanszírozott egészségügyi intézmények gépbeszerzésének támogatása

A gépbeszerzés támogatás 100 százalékos és 50 – 1.200 millió forint értékben vehető igénybe az ország bármely régiójában.

 K+F projektek brüsszeli támogatása

Projektötletek kidolgozásához igényelhető támogatás 70 százalékban és 15 millió forint értékben az ország bármely régiójában.

 

Ha bármelyik tenderen indulni kíván cégével, a részletekért kattintson az EU Pályázati Iroda oldalára (http://www.eupi.hu/), és érdeklődjön a pályázatíróknál!

 

 

akadmin