A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Paprika Market?! Mi ott is ott vagyunk!

ck900

Post By RelatedRelated Post

Magyarország legnagyobb hungarikum áruházának megnyitóján a MOSZI Szikvízkészítő Ipartestülete is képviseltette magát: a hungarikum szigeten népszerűsítette a szikvizet és a fröccsöt.

 A napokban nyílt meg Magyarország legnagyobb hungarikum áruháza, a Paprika Market, ahol a szikvizeseink népszerűsítették terméküket és a hungarikumok családjába nemrégiben befogadott fröccsöt.

Az eseményen részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki rögtön egy jó hírt is bejelentett: az agrártárca jövőre növelni kívánja az évi mintegy 500 millió forintos, a hungarikumok támogatására szolgáló keretet.

02

Fazekas Sándor a főváros legnagyobb alapterületű hungarikum ajándékáruházának hivatalos átadásán elmondta: a most rendelkezésre álló mintegy félmilliárd forintból támogatják például a hagyományőrző szervezeteket, illetve finanszírozzák több hungarikum reklám- és marketingköltségét.

Biztató szavak, biztató számok

Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) agrármarketing vezérigazgató-helyettese szerint a Paprika Market és a hasonló kezdeményezések jól szolgálják, hogy a nagyközönség is megismerje a magyar termékek legjavát.

Az MTI-nek elmondta: az MT Zrt. az idén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) kívül belföldi promócióra mintegy 180 millió forintot, jövőre ennek mintegy másfélszeresét költi.

01

Biztató számok, biztató szavak, hiszen, ahogy azt mát több fórumon – legutóbb az OMÉK-en – hangsúlyozta Szabó István, a MOSZI Szikvízkészítő Ipartestületének elnöke: „Minden egyes megjelenés, ahol a szikvíz szerepelhet, előrelépésnek tekinthető, hiszen mind a terméknek, mind pedig a szakmának szüksége van arra, hogy forogjon a neve. Az emberek a lehető legkülönbözőbb helyeken találkozzanak a termékünkkel, mert csakis így szilárdulhat meg a köztudatban, hogy a szikvíz egészséges, finom üdítő, ami száz százalékban hungarikum.


 

Paprika Market – The biggest Hungarikum souvenir Shop-Market
1052 Budapest, Vörösmarty tér 1. (Vigadó utca)

akadmin