A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2017. december. 16.

Rangos elismerés a szikvízkészítőinknek

/ 2016-12-09 No Comments
moszi_ck

Post By RelatedRelated Post

A Terra Madre a Hagyományos Termékek Előállító Közösségek Világnapja alkalmából, a Földművelésügyi Minisztériumban, az Országos Szikvízkészítő Ipartestület vehette át a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért 2016. díjat, amelyet Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter úr adományozott az Ipartestületnek. A díjat a testület elnöke, Szabó István vette át.

A pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek érdekében kimagasló tevékenységet folytató közösségek elismerése és példaképül állítása. A hagyományos és tájjellegű termékek érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató közösségek részére kitűzhető díj alapítása hozzájárul azon kormányzati célkitűzéshez, hogy egyre több hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termék és élelmiszer váljon eredetvédetté.

0111

A díj elnyeréséhez az Országos Szikvízkészítő Ipartestület – az alábbi – feltételeknek kiemelten megfelelt:
1.      kiemelkedő közösségi marketingtevékenység folytatása a hagyományos és tájjellegű termékek piacra jutásának elősegítésére;
2.      iparjogvédelmi oltalmi formák használata a hagyományos és tájjellegű termékek védelme érdekében;
3.      a szakma hagyományainak, ipartörténeti emlékeinek ápolása;
4.      szakmai ismeretek átadása a fiatal generáció számára;
5.    hagyományos termékekre alapozott helyi gazdaságfejlesztési stratégia, koncepció kidolgozása és megvalósítása, jó példák bemutatásán keresztül.

A díjat évente egy alkalommal adják át a Terra Madre, a Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja alkalmából; odaítélése pályázati rendszerben történik.

akadmin