post

Applikáció készítés programozás nélkül

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak a különböző applikációk és már magyarul i sokszor halljuk App-nek rövidíteni a kifejezést. Szinte minden cégnek, legyen az étterem, közlekedési vállalat vagy online utazási iroda, van applikációja. Az applikáció készítés ma már nem versenyelőny, hanem követelmény, felhasználóként ezt várjuk el, ahelyett, hogy a mobilunk böngészőjével próbálnánk boldogulni. Ha pedig így záporoznak a különböző applikációk, logikus lenne a gondolat, hogy valahol egy hadosztálynyi fejlesztő ül és foglalkozik sorozatosan a számukra már biztosan öt perces ujjgyakorlatnak minősülő applikáció készítés feladatával. Nos, ez nem így van. A fejlesztők ennél okosabbak és inkább fejlesztettek olyan felületeket, ahol az egyszeri, laikus felhasználó is létrehozhat magának megadott sémákból egy applikációt.

PIXNIO-209984-725x483

Applikáció készítés tanfolyam nélkül

Ha valaki nagyon elhivatott, értelemszerűen ott a lehetőség, hogy mélyen beleássa magát a programozás, fejlesztés mibenlétébe, és kitanulja a szakmát vagy csak elmenjen egy tanfolyamra felületesebben megismerkedni az alapokkal. Aki érdeklődik ez iránt és szeretne az applikáció készítés mesterségében karriert csinálni magának, ne fogja vissza magát! Ám azoknak, akiket a programozó nyelv nem vonz, más megoldást kell találniuk. Az akár Android, akár Ios applikáció készítés természetesen kiadható arra vállalkozó cégeknek, vállalkozóknak. Akik elvégezték a tanfolyamot, gyakorlatot szereztek, örömmel várják azok jelentkezését, akik e téren segítségre szorulnak. Ez főleg követendő példa, ha egy összetett igénnyel állunk elő, ami minden bizonnyal meghaladja egy átlagos app bonyolultságát. Azért, ha jól megnézzük, ezek közül elég sok egy kaptafára készül, csak más a dizájn, a külcsín, de hogy most magán fogorvoshoz foglalok időpontot vagy a fodrászatra, igazából technikailag ugyanaz a séma. Ezeket a megbízásokat a fejlesztők se feltétlenül kedvelik, hiszen kihívásnak épp nem kihívás egy ilyen rutinfeladat, viszont időt vesz el más, nagyobb projektektől. Ezért is lehet az, hogy az ilyen megkeresésekre olykor meglepő árajánlatok születnek. Akiket tehát elriaszt az applikáció készítés árak merészsége, az vagy eláll teljesen az ötlettől, vagy előbb utóbb felfedezi, hogy az app készítés online is lehetséges.

Applikáció készítés saját kezűleg

Manapság a mobil alkalmazás fejlesztés már olyan elterjedt és gyakori igény, hogy ugyanúgy sematizálható, mint egy facebook profil. A sok hasonló alapra épülő igényt felismerve terelődött az applikáció készítés egy megfejthetetlen titkos tudásból egy élvezetes kirakós felé. Ha teszem azt egy játék applikáció készítés foglalkoztat bennünket és a játék humoránál, tartalmánál fogva, nem pedig a grafikájával akar kitűnni, valójában egy meglévő sablont is újra tudunk öltöztetni a saját igényeinknek megfelelően. Az ios vagy android játék készítés sokak számára lehet vonzó, hiszen ki ne hallott volna már olyan sikertörténetekről, hogy két-három bedőlt játék után ezrek töltötték le az alkalmazást és tették gazdaggá a fejlesztőgárdát. Jól hangzik, és ki ne szeretne magának szívesen egy szeletet ebből a tortából? Ezen volument és igényt meglovagolva jött létre több olyan online felület, ahol minden különösebb programozói háttértudás nélkül kipróbálhatjuk magunkat az applikáció készítés művészetében. Nem csupán angol nyelven érhető el ilyen honlap, így valójában tényleg elegendő, ha van egy ötletünk és már neki is vághatunk. Az applikáció készítés egyetlen feltétele a regisztrálás, illetve, hogy tudjuk, mit akarunk. A legtöbb ilyen honlap általában rengeteg sémát ajánl fel különböző kategóriákban, és ebben elég könnyű elveszni. Ezek az igények általában üzleti jellegűek, mondjuk egy étterem akar a házhozszállításhoz saját app-ot létrehozni. Nem érdemes a legszebb, legegyedibb sémát keresgélni és végignézni mind a százat. Nem díjat akarunk nyerni az app-pel, csak működjön jól és lássa el a feladatát. A tartalom gyakorlatilag úgyis adott, van egy kész dizájn, egy kész menü, egy adott kiszállítási zóna. Nem érdemes túllihegni.

Mobile Gadget Phone Smartphone Application Apps

Applikáció készítés publikálása

Egy ilyen honlap szolgáltatás esetén azzal se kell törődnünk, hogy ios vagy android app fejlesztés. Amint publikáljuk a már kész alkalmazást az applikáció készítés utolsó lépéseit a honlap végzi el helyettünk. Pár nap alatt validálják az app-ot – azért egy ilyen szűrőre mindenképpen szükség van, hogy a tartalom biztosan legális legyen, és ne történhessenek visszaélések. Ha ezzel megvan, átalakítja a legmegfelelőbb mobilos formátummá az általunk fejlesztett applikációt és automatikusan feltölti az ios és Android piactérre is. Itt ismét egy szűrő vár ránk, mielőtt nyilvánosan elérhetővé válna a termékünk. Az Apple pár hét, míg a Google csak egy hét alatt elfogadja az új alkalmazást. Innentől kezdve már tölthető, terjeszthető, kitehetjük a saját weboldalunkra is. Nem kell hozzá sok technikai tudás, bár azért arra készüljünk fel, hogy időbe kerül és jól átgondolt tervre van szükség. Inkább gondoljuk át kétszer és beszéljük meg a publikálás előtt az ilyen olyan hézagokat, mert a nyilvánosságra hozás hosszú folyamat, potyára nem jó végigvárni, illetve az ügyfelek felé is illik már egy kész termékkel kiállni. Aki kedvet kapott az applikáció készítés kipróbálására, még ha nem is keres vele milliárdokat, legalább jól fog szórakozni és megspórol némi pénzt is magának.