A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. február. 23.

Szakmai napok segítik a fodrásztanulóinkat

ck

Post By RelatedRelated Post

Szakmai napokat indított fodrásztanulóinak a MOSZI Fodrász Ipartestülete, amelyeken avatott mesterek vezetik be az ifjoncokat a hajvágás, a szárítás, a festés, a fodrászmesterség rejtelmeibe. Szerdán a diákok a “Hindenburg hajvágás” mozzanatait követhették végig Sigyánszky Béla aranykoszorús mester telt házas bemutatójá.

– A mai alkalom a szakmai bemutatósorozatunk első állomása, ahol a Hindenburg klasszikus férfi hajvágást, szárítást és borotválást mutatja be tanulóinknak Sigyánszky Béla mesterfodrász, aki amellett, hogy szakmájának elismert képviselője, lehengerlő előadási stílussal rendelkezik – mondta el a szepszakmak.hu-nak Deák-Koblász Viktória, a MOSZI szakoktatója, a szakmai napok ötletgazdája és koordinátora..

01

Az oktató kiemelte: a szakmai napok életrehívásának az volt a célja, hogy a vizsgafeladatok közül a lehető legtöbb témát érinteni tudják a hallgatók, és szakavatott mesterek bemutatásában lássák a különböző technikákat, fogásokat.

– A másodlagos célunk pedig az, hogy összehozzuk az osztályokat. Most négy fodrászosztály mintegy 68 diákja (!) jelent meg, az oktatók közül is többen eljöttek, hogy pontosan lássák azokat a vizsgakövetelményeket, amit majd a szakmunkás vizsgán el kell készíteni – fűzte hozzá a szakoktató.

0

A szakmai bemutatók következő állomása november 24-én lesz, ahol Samu Andrea tart majd előadást a festésről, dauerolásról, a hajtrendekről, de lesz kontybemutató is.

– Másnap, november 25-én Lukovics György érkezik hozzánk Nyíregyházáról; ő a négy női alaphajvágást mutatja majd be. Ezek olyan sarkalatos pontok a vizsgákon, amelyek nem szoktak olajozottan menni a tanulóknak. Az egész előadássorozat arról is szól, hogy az elméleti anyagot alátámasszuk praktikus gyakorlati bemutatókkal.

03

Deák-Koblász Viktória a decemberi és a tavaszi tervekről is mesélt:

– A következő hónapban először egy gazdasági szakember vállalkozási gyakorlatokkal ismerteti meg a hallgatókat, majd egy külföldön dolgozó egykori MOSZI-s diák tart beszámolót a külhoni munkavállalás tapasztalatairól, és lesz egy sminkes, parókás, a színházi fodrászatot érintő előadásunk is. A tavaszi programban szerepel céges bemutató, és készülünk több, különböző kiscsoportos előadásokkal is.

15

 

akadmin