A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 17.

GINOP-ajtók az üdítőital-, ásványvíz- és szikvízgyártóknak

ck_900

Jó hír a szikvízkészítőknek: tovább szélesedik az az ösvény, amin eljuthatnak a GINOP pályázatain elnyerhető támogatásokhoz. Fejlesszenek, szerezzenek be új gépeket, vásároljanak ingatlant, vagy bővítsék számítógépparkjukat, és áldozzanak az online megjelenésre!

Arról már beszámoltunk, hogy július 9-én indult a futam a 85 milliárdos keretösszegű GINOP pályázatokért, ahogy arról is többször írtunk már, hogy első körben nagy valószínűség szerint a szikvizesek tudnak eredményesen pályázni.

(Közben kiderült, hogy a fodrászainknak is érdemes böngészniük a kiírások között…)

Július 30-án újabb kapuk nyíltak meg a szikvizesek előtt:

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-15 kódszámú), valamint a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-15 kódszámú) felhívások úgy módosultak, hogy mindkét konstrukció keretében lehetővé vált az ásványvíz gyártására irányuló tevékenységet, a PET palackok vagy előformák gyártására irányuló tevékenységet, valamint olyan tevékenységeket is fejleszteni, amelynek eredményeképp létrejövő termék PET palackban kerül forgalomba hozatalra.

A pályázatok keretében elsősorban új eszközök, gépek beszerzése támogatott a projekt összes költségének legalább 50%-os mértékben. Az eszközbeszerzés mellett a következő tevékenységek megvalósítása is támogatott (kiegészítő tevékenységként):

– Anyagmozgatáshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése

– Infrastrukturális és ingatlan beruházás

– Információs technológia-fejlesztés (hardverek és szoftverek beszerzése)

– Online megjelenés (a GINOP-1.2.2-15 esetében)

– Gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések

A GINOP pályázatokról részletesen itt írtunk.

 

 

akadmin