A Magyar Országos Szakmai Ipartestület információs oldala | 2018. január. 22.

Vad álmok és gyengéd elegancia a MOSZI-show színpadán

ck900

Post By RelatedRelated Post

Extrém frizurák, merész ruhák, láncra fűzött zombik a színpadon, másfél méteres kontyok és egy lufiból „varrt” estélyi – mindez a RUNWAY divatnapon, ahol a MOSZI fő támogatóként két showműsorral is készült a születésnapi turnésorozatának eddigi legnagyobb sikerét produkálva.

 

Hamarosan érkeznek a fényképek is – addig is szöveges beszámoló:

 

A három leghangosabb tapsviharral és ovációval kísért előadásból kettőt a MOSZI produkált vasárnap este a RUNWAY-en, ami a MOSZI jubileumi turnéjának idei harmadik állomása is volt egyben.

A szépszakmák ünnepi napjának záróakkordja a 11 különböző szakmai műhely fellépése volt. Zsúfolásig megtelt a klubhelyiség, mire az első bemutató – Kalmár Nagy Ildikó kontycsodáival… – elkezdődött, amit egy látványos sminkkollekció követett: Gila Olga és a Dark Angels alkotásai. Sarkadi Lívia “Matrix professional Konty Show” névre hallgató bemutatója már nemcsak felpezsdítette, hanem hullámokkal is fodrozta a közönség vérét, ahogy a vad, táncos dinamika és a fehér elegancia találkozott.

A lendület folytatódott tovább Dányi András fodrászmesternek és a London Hair Salon csapatának – a bokszoló modelleknek köszönhetően – szó szerint is ütős bemutatójával. Az ötödik produkció keretében a közönség megismerhette a Style Master verseny finalistáinak a munkáit és a nemzetközi megmérettetés legjobb technika díját bezsebelő Varga Nándor győztes alkotását.

A rendezvény megálmodója és főszervezője, Póra Bernát műsorvezetőtársával, Lairon Zoé divattanácsadóval és modellel úgy konferálta fel a következő bemutatót, mint egy olyan megújulás termékét, ahol a magas minőséget megtartva sikerült immár a fiatalok felé is ajtót tárni. Ez pedig nem más, mint a MOSZI Extrawaganza show-ja, amelyben maradéktalanul megmutatkozott az egész est mottója: extrémitás, vadság és szexualitás.

Egy nyugtalanítóan édes és titkos vágyakkal teli, ördögien csábító álmot jelenített meg az ipartestület ifjú alkotógárdája, melyben egy hatalmas, vörös szárnyakat kitáró angyal is megjelent (a jelmezről megtudtuk, hogy valódi virágokból és színezett, kacsa- és pávatollakból készült). A füttyel és ovációval kísért bemutató alkotói: Dányi András, Berendi Kitti, Berendi Henrik, Bleha Andrea, Kászonyi Gergely, Lukovics Dániel, Pápai Gábor, Szőke Szabolcs, Zátrok Zsanett.

A showcunami hetedik hullámán a nőiesség és erotika érkezett meg. A PEPÓ divat és Pomozi Péter munkái a lenge, pehelykönnyű ruhaköltemények sorát vonultatták fel, ahol majd’ minden mozdulatnál kikacsintott a női szépség, hol fent, hol lent…

Blazsovszky László fodrásziskolája, a Haute Couture Academy bemutatta, hogy a fiatal ollómesterek, hogyan képzelik el a 2015-ös hajdivatot. Az akadémisták után látványával és extrém világával a MOSZI showjának párja, Faragó Zsuzsanna SUU, Sánta Zoltán Krisztián és a frameworks.house előadása, a Brutal Latex Game érkezett. Filmes produkciókban maszkmesterként is dolgozó sminkes és csapata zombikat idézett a színpadra, szerencsére láncon tartották és korbáccsal is fegyelmezték őket a latexruhában táncoló lányok. A show üdítő eleme volt még az élő ének, mely újabb színt adott a bemutató zenei világának.

Scheiter Nándor különleges, több napig készülő lufiruhája után a MOSZI második produkciója következett és zárta a show-kat. Berendi Györgyi, Kormány Eta és Sándor Ica alkotásait a pazar pompa és a nyugodt elegancia ihlette, a vad, extrém szépség simogató lecsengése volt az ipartestület kontyművészeinek bemutatója, mely szűnni nem akaró tapsot szült a nézők körében…

 

akadmin