Határautó

Most hogy újra itt a tavasz, azt terveztük a barátaimmal, hogy elmegyünk egy Balaton kerülő bicikli túrára, amit már évek óta dédelgetett álomként őriztünk. Mostanra sikerült úgy a csapatot összeszervezni, hogy mindenki ráérjen, a határautó cégtől béreljünk majd egy olyan kis buszt, ahova a kerékpárok is majd elférnek és el lehet végre kezdeni a teljes program összeállítását.

Határautó bicikliseknek

Egyszer egy biciklis blog oldalon olvastam, hogy a Balaton megkerülésének több lehetősége van. Van a hagyományos bicikli út, és vannak olyan kis rejtett zugok felé vivő kalandos utak, ahol néha a madár sem jár. Megbeszélve a csapatunkkal, és összeegyeztetve a határautó lehetőségeivel, úgy döntöttünk, hogy mi majd ezt az utóbbit fogjuk választani. Ennek nagyon egyszerű oka volt. Ezerszer inkább teszek meg egy utat kétszer olyan lassan, de legalább olyan látványban és panorámában van részem, mint másnak a hagyományos kerülő úton soha.

Határautó feltételei

A cég, akitől majd a buszt fogjuk bérelni, egyetlen kikötést tett, hogy lehetőség szerint egy buszban ne szállítsunk négy biciklinél többet, mert az egyéb csomagjainkkal és magunkkal együtt nem lenne kényelmes. Ezt sem ezért tette a határautó mert ki akart velünk szúrni, hanem már a rutinos tapasztalat beszélt belőlük. És őnekik egyetlen egy dolog számít, immár lassan tíz éve, és az az ügyfelek elégedettsége és pozitív véleménye.

A program összeállításában nagy segítségemre volt egy profi programszervező barátom, aki akár gyalogos, akár biciklis túrákat tökéletesen meg tud szervezni, olyan kis eldugott helyeken lévő panziók, éttermek, kis fogadók és kocsmák érintésével, amelyet esküszöm, csak a filmekben látunk. És a Balaton Felvidéken pedig olyan tájak és kis falvak vannak, amelyekre a határautó csapata is felhívta egyébként a figyelmünket, hogy sokszor úgy éreztem a képek alapján, amit mutatott, mintha nem is Magyarországon, hanem Provence-ban vagy Toszkánában lennénk.

Így esett a választásunk két olyan buszra, amelyet a határautó javasolt, és végülis ki is béreltük tőlük két hétre a járműveket. Ezt követte a program véglegesítése, hiszen már nagyon közel volt az az idő, amikor neki akartunk vágni a bicikli túránknak és ezért igyekeztünk a lehető legjobb és leglátványosabb programot összeállítani. Úgy gondolom, hogy sikerült is mert a határautó főnöke elmondta, hogy ők is szerveztek egyszer egy hasonló céges túrát, ahol mindenki el volt ragadtatva attól a programtól és azt mondták, hogy ezt rendszeresíteni kellene minden évben.

Ez egy olyan megerősítés volt, amelyet szívesen hallottam és úgy éreztem, hogy ez lesz az évszázad bulija és egyben olyan látványokat és élményeket fogunk szerezni vele egymásnak, amelyeket még az unokáinknak is mesélni fogunk egyszer. A kedvencem amúgy egy olyan kis panzió lesz, amellyel én leptem meg a csapatot és abban maradtunk, hogy ez egy titkos szállás lesz a két hét alatt, ezért senki nem fog róla tudni csak én.